Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
28.07.2014 12:06:06
Deli članek:

Nilsson vse bliže Veszpremu

Reuters

Potem ko so se lani prvič uvrstili na zaključni turnir v Kölnu, si želi madžarska rokometna institucija v prihajajoči sezoni še korak više.

V ta namen so že tako sijajno moštvo poleti še dodatno okrepili, v Veszprem so se med drugim preselili Mate Lékai, Roland Mikler, Christian Zeitz in slovensko desno krilo Gašper Marguč. Odprto je ostalo le še vprašanje krožnega napadalca, na šestmetrski črti je sicer prva izbira v zadnjih sezonah odlični Renato Sulić, ki pa je že pošteno zakorakal v četrto desetletje. In ker leta ne prizanašajo nikomur, so se Madžari odločili v svoje vrste pripeljati še Šveda Andreasa Nilssona. Čokati 24-letnik, ki se je na januarskem EP izkazal z odlično realizacijo, je zadnji dve sezoni nosil dres Hamburga, in ker zdaj pri slednjem zategujejo pas, bo kot vse kaže kariero nadaljeval v vrstah madžarskega prvaka.

V vratih Alilović in Mikler, na levem krilu Ugalde, na desnem Marguč, v zunanji liniji Ilić, Chema Rodriguez in Nagy, na šestmetrski črti pa Sulić in Nilsson. Če h temu dodamo še dolgo klop, na kateri so med drugim Lekai, Zeitz, Ruesga, Gulyas ter obrambni specialist Schuch, dobimo ekipo, ki je vsekakor sposobna naskoka na sam vrh. 

Zvezdniška zasedba, ki bo sredi oktobra znova gostovala tudi v celjskem Zlatorogu.