Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13. 06. 2024 · 16:33
Deli članek:

Slovenska hiša v Parizu v znamenju slovenske kulinarike

Arhiv TZ Pariz

Po današnjem podpisu pogodbe sodelovanja med Olimpijskim komitejem Slovenije in podjetjem Jezeršek gostinstvo bo slednji uradni ponudnik catering storitev v Slovenski hiši med 26. julijem in 11. avgustom na olimpijskih igrah v Parizu. Skupaj z dobavitelji bo odgovoren za predstavitev slovenske kulinarike in kakovostno izvedbo gostinskih storitev.

Jezeršek gostinstvo je z današnjim podpisom sodelovanja z OKS postalo veliki partner Slovenske hiše v Parizu. Jezerškovi ekipi se tokrat pridružujejo štirje finalisti razpisa "Z Jezerški v Slovensko hišo 2024" in ambasadorka gostoljubja 2024 Klara Šmigoc.

"Veseli me, da smo danes podpisali pogodbo z Jezeršek gostinstvom, ki bo nedvomno poskrbelo za vrhunsko kulinarično izkušnjo v Slovenski hiši. To bo največja slovenska hiša doslej in organizatorji pričakujejo, da se bo dnevno mimo hiše sprehodilo okrog 100.000 obiskovalcev iger," je ob podpisu dejal predsednik OKS Franjo Bobinac.

"Z Jezeršek gostinstvom smo že večkrat sodelovali. Vem, da so izjemni gostinci in verjamem, da bodo poskrbeli za odlično, predvsem pa pristno slovensko kulinarično doživetje. S pridihom Francije seveda. To, da bodo sladokusci in gurmani v Franciji zadovoljni, je pečat Jezeršek gostinstva," je še dodal predsednik.

V podjetju tako nadaljujejo tradicijo sodelovanja na najpomembnejših športnih dogodkih na svetu. Leta 1992 so v Albertvillu poskrbeli za kulinarično pogostitev 25 slovenskih športnikov in drugih gostujočih. Leta 2018 je v Slovenski hiši na zimskih igrah v Pyeongchangu znova zadišalo po slovenskih dobrotah izpod rok Jezerškovih kuharjev.

"Ponosni smo, da smo tudi letos partner Slovenske hiše, kjer bomo skupaj z našimi dobavitelji poskrbeli, da bosta vrhunska slovenska kulinarika in kakovostna izvedba navdušili vse, ki bodo med olimpijskimi igrami obiskali Slovensko hišo," je povedal direktor Martin Jezeršek.

"Gostom bomo postregli pravo slovensko 'južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire iz vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke špajze," je kulinarično ponudbo predstavil kuharski mojster Luka Jezeršek.

"Seveda nismo pozabili niti na prejemnike medalj, saj bomo ob njihovih izjemnih uspehih goste Slovenske hiše postregli z znamenito francosko sladico za slavnostne priložnosti croquembouche," je še dodal.

Slovenska hiša bo ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj namenjena tudi poslovnim srečanjem in tujim delegacijam. Ob tem po v sodelovanju z Jezeršek gostinstvom sodelovala še Ana Roš, prejemnica treh Michelinovih zvezdic.

V Parizu bo tako prisotna 23-članska ekipa strokovnih sodelavcev Jezeršek gostinstva, s seboj bodo vzeli še štiri perspektivne študente.