joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

Olimpijski komite Slovenija
Še 23 dni do
olimpijskih iger
v Parizu
Olimpijske igre Pariz 2024
jz
jz
0 30.05.2024 08:50:27

Spletno mesto športnega turizma

Martin Metelko
Slovenska turistična organizacija je predstavila tri nove projekte, ki na inovativen način dopolnjujejo in nadgrajujejo promocijo Slovenije kot vrhunske turistične in športne destinacije.

Z novinarsko konferenco v Kobilarni Lipica so obeležili lansiranje novega spletnega mesta Slovenija – športna destinacija, z umetno inteligenco podprte virtualne svetovalke Alme na portalu Slovenia.info ter Zvočnih zgodb Slovenije. Ob tej priložnosti so minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac, predsednik upravnega odbora Slovenske oglaševalske zbornice Jure Bohinc in direktorica STO mag. Maja Pak Olaj izpostavili pomen inovativnih pristopov v promociji slovenskega turizma.

Projekti, predstavljeni na dogodku za medije, odražajo zavezanost STO k nenehnemu izboljševanju in nadgradnji promocijskih aktivnosti. Zvočne zgodbe Slovenije, ki so dostopne na platformi Spotify in spletnem mestu Slovenia.info, ponujajo uporabnikom pristen zvočni vpogled v različne slovenske pokrajine in doživetja. Virtualna svetovalka Alma, ki temelji na umetni inteligenci in vsebino črpa iz baze spletnega mesta Slovenia.info ter več kot 50 skrbno izbranih in preverjenih spletnih strani slovenskih turističnih destinacij in ponudnikov, obiskovalcem portala Slovenia.info pomaga najti relevantne informacije in navdihujoče zgodbe v sedmih svetovnih jezikih. Novo spletno mesto Slovenija – športna destinacija pa združuje informacije o športnih prizoriščih, dogodkih, pripravah in rehabilitaciji ter neposredno povezuje povpraševanje in ponudbo, s čimer dodatno podpira razvoj Slovenije kot vrhunske športno-turistične destinacije.

Direktorica STO mag. Maja Pak Olaj je dejala: »Slovenija je dežela neštetih naravnih lepot in kulturnih bogastev, ki jih želimo na inovativen in privlačen način približati obiskovalcem. Izredno smo ponosni na Almo, prvo virtualno asistentko v slovenskem turizmu, ki jo podpira umetna inteligenca in črpa iz tako bogate baze podatkov. Novo spletno mesto Slovenija – športna destinacija je korak naprej v naših prizadevanjih za povezovanje športa in turizma. Je ključno stičišče povpraševanja in ponudbe ter s tem pomemben kamen v mozaiku nadaljnjega razvoja Slovenije kot vrhunske destinacije športnega turizma.«

Minister Matjaž Han je ocenil, da Zvočne zgodbe Slovenije navdihujejo in pomirjajo, prav tako je izpostavil dodano vrednost virtualne asistentke: »Odlično je, da lahko ljudje informacije dobijo na nov način in tako hitro.« Spletno mesto Slovenija – športna destinacija pa po besedah ministra znova potrjuje, da je bila združitev resorjev športa, turizma in gospodarstva prava odločitev vlade: »Tako lahko počasi začnemo povezano izkoriščati vse, kar imamo v Sloveniji: neverjetne športnike, turizem in naravne danosti.«

Predsednik OKS Franjo Bobinac je izpostavil vrhunsko ponudbo slovenskega športa in športnega turizma: športnike, klube, infrastrukturo, zdravilišča, infrastrukturo, zdravnike ... Prav je, da vse to pokažemo globalnemu občinstvu, je menil in dodal: »V marketingu je pomembna drugačnost. Če ponavljaš, kar delajo drugje, si obsojen na neuspeh. Mi smo absolutno enkratni v tem, kar delamo, zato je prav, da smo drugačni in da na ta način tudi nagovarjamo posameznike po vsem svetu. V Sloveniji smo v zadnjih letih naredili res zanimivo zgodbo. Ne le da je dovolj jasno strokovno segmentirana, ampak smo v njej tudi konsistentni.«

Slovenija – športna destinacija

Novo spletno mesto Slovenija – športna destinacija je stičišče športa in turizma. Spletno mesto združuje informacije o organizaciji športnih priprav in športnih dogodkov, prireditev in tekmovanj vseh rangov ter možnostih rehabilitacije in preventive za športnike. Ob predstavitvi športnih prireditev vabi k raziskovanju slovenske turistične ponudbe tudi navijače. Slovenija ima športno srce. Je dežela vrhunskih športnikov, ki posegajo po medaljah na najvišji ravni. Kdor jo obišče, vzljubi njeno naravo, športni značaj in zmagovalno miselnost. Na zelenem igrišču Evrope najdete prizorišča odmevnih športnih zgodb, razgiban poligon za priprave in rehabilitacijo vrhunskih športnikov in športnih ekip, znanje in izkušnje organizatorjev odmevnih tekmovanj. Tu se lahko zanesete na povezanost športnih prizorišč z nastanitvami, primernimi za športnike, ter z zdravilišči in rehabilitacijskimi centri, v katerih delujejo vrhunski strokovnjaki športne medicine. Prednost Slovenije je bližina vseh zmogljivosti za kakovostno izvedbo športnih priprav, tekmovanj in različnih športnih prireditev. Profesionalno podporo pri organizaciji ponujajo panožne športne zveze in druge športne organizacije ter agencije. Vse, kar potrebujejo športniki in organizatorji, zdaj združuje in predstavlja novi športni portal Slovenske turistične organizacije. Spletno mesto Slovenija – športna destinacija je razdeljeno na tematske sklope: športne priprave, športne dogodke, športne konference, športno rehabilitacijo in šport nas inspirira. Uporabnikom je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Spletno stičišče športa in turizma na enem mestu ponuja konkretne informacije o lokacijah športnih prizorišč s specifično opremo za posamezne vrste športa. Ponuja tudi nabor primernih nastanitev za športne priprave in ostalih prizorišč v okolici izbrane lokacije. Izbirate lahko med destinacijami po vsej Sloveniji, ki so s svojimi naravnimi danostmi primerna športna izbira 365 dni na leto.

Zainteresirane športne agencije, klubi in drugi organizatorji športnih priprav se lahko prek portala neposredno povežejo z ustreznimi partnerji v Sloveniji. Spletno mesto ponuja direktne kontakte specializiranih športnih agencij in panožnih športnih zvez, s katerimi se lahko organizatorji med drugim posvetujejo o izvedbi pripravljalnih tekem z ustreznimi nasprotniki. Na voljo so tudi kontakti športnih namestitev. Zgodbe vrhunskih športnikov, ambasadorjev slovenskega turizma ter predstavitev nekaterih evropskih in svetovnih prvenstev, ki so potekala ali bodo potekala v Sloveniji, dodatno dokazujejo, da je Slovenija odlična športna destinacija.

Poleg Slovenske turistične organizacije so pri projektu sodelovali partnerji Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Olimpijski komite Slovenije in Združenje športnih centrov Slovenije. Novo spletno mesto povečuje prepoznavnost Slovenije kot destinacije športnega turizma in z neposrednim povezovanjem povpraševanja in ponudbe pomembno podpira nadaljnji razvoj Slovenije kot vrhunske športno-turistične destinacije.

Značke: sto, olimpizem, lipica

Članki iz rubrike