kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 11.09.2018 07:40:36

PREDRZNO? Trener Atletica zvezdniškega vratarja Reala sesul v prah in Jana Oblaka POVZDIGNIL V NEBO!

Diego Simeone in Jan Oblak
profimedia
Poleti se je kar nekaj časa namigovalo, da bi Jan Oblak utegnil zapustiti Atletico.

Na naslov njegovega kluba naj bi prišli ponudbi Liverpoola in Chelseaja, ki sta bila za slovensko hobotnico pripravljena odšteti sto milijonov evrov, kolikor znaša Oblakova odkupna klavzula. Toda 25-letni Škofjeločan je raje ostal v Atleticu.

Se je pa zato zgodilo nekaj drugih vratarskih prestopov, med njimi sta bila najdražja v zgodovini nogometne igre, za katera sta poskrbela prav kluba, ki sta želela Oblaka. Alisson Becker je za 62,5 milijona evrov iz Rome odšel k Liverpoolu, Kepa Arrizabalaga pa za 80 milionov iz Athletica v Chelsea.

Prav tako je novega čuvaja mreže 'nabavil' madridski Real, ki je plačal 35 milijonov evrov za Thibauta Courtoisa. Belgijca, ki je med letoma 2011 in 2014 navduševal v dresu mestnega tekmeca Atletica.



Takrat je zanj igral kot posojeni član Chelseaja in ob odhodu so v Atleticu skoraj jokali za njim, saj so izgubili izjemnega čuvaja mreže. Toda prišel je Jan Oblak in s svojimi izjemnimi predstavami dobesedno sezul vse, ki jim srce bije za Atletico. In to je zdaj ob primerjavi Courtoisa in Oblaka izpostavil tudi trener Diego Simeone, ki Belgijcu danes ne bi namenil niti ene tekme. "Courtois pri meni ne bi igral v prvi postavi, ker je Jan Oblak preprosto boljši. Zato bi bilo normalno, če bi Courtois rekel, da sem slab človek," je dejal argentinski strokovnjak.

Nato pa je nekaj besed namenil še dogajanju okoli Oblakovega morebitnega podaljšanja pogodbe z Atleticom. "Upam, da bo podaljšal, klub dela z njim, ko bo vse podpisano, pa bo to dobro tako za klub, kot za ekipo."

Za poznavalce nogometne igre je bil izbor za najboljšega vratarja sezone zelo presenetljiv, saj Slovenca ni bilo v ožjem izboru. "Če ga ni v tej skupini najboljših, je brez vsakršnega dvoma jasno, da to daje le malo kredibilnosti omenjeni nagradi. Svet govori o Oblaku kot o najboljšem čuvaju mreže, njegova neuvrstitev na seznam kandidatov za to nagrado pa je nedvomno veliko presenečenje, ampak on mora še naprej slediti svojo pot."

Članki iz rubrike