Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.09.2018 20:22:58

Olympique Marseille s tekmo brez gledalcev in 100.000 franki globe

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je danes potrdila kazen Olympiqueu iz Marseilla, ki bo moral eno tekmo v evropskih tekmovanjih odigrati pred praznimi tribunami. Francozom je zaradi navijaških izgredov grozila celo izključitev iz tekmovanj.

Vzrok za kazen so navijaški izgredi v prejšnji sezoni na tekmah evropske lige proti Leipzigu in v finalu proti madridskemu Atleticu. Uefa je zaradi tega julija zagrozila z izključitvijo za dve leti iz evropskih tekmovanj. Klub se je na takšno pogojno kazen pritožil, danes pa je Uefa prvi del kazni - morebiten suspenz - izbrisala, določila pa prepoved za gledalce na prvi tekmi nove sezone.


Olympique bo tako moral prvo tekmo nove sezone evropske lige 20. septembra proti Eintrachtu igrati pred praznimi tribunami. Na naslednjih dveh tekmah, proti Laziu in Apollonu, pa bodo morali v francoskem klubu zapreti samo del tribun za obema goloma.

Uefa je odločitev o kazni začinila še z denarno globo v višini 100.000 švicarskih frankov; poleg tega pa bodo morali v Marseillu poravnati stroške popravil, ki so jih morali zaradi divjanja njihovih navijačev opraviti na stadionu v Lyonu, prizorišču finala evropske lige v sezoni 2017/18.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike