ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. februarja

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

camilla moda Svet24.si

Camilla že opravlja dolžnosti namesto kraljice ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

franko_01 Njena.si

Franko Bajc vratolomno poletel s konja!

nu
nu
0 10.09.2018 21:09:31

BRILJANTNO! Crouch o soigralcu, ki je pozabil, da ima Porscheja. Pa o soigralcu, ki ni maral nogometa. In seveda o Cristianu lepotcu

Reuters
Peter Crouch o soigralcu, ki je pozabil, da ima Porscheja. Pa o soigralcu, ki ni maral nogometa. In seveda o Cristianu lepotcu.

Peter Crouch je eden dobrih fantov nogometa. Zabaven, bister, odkrit, pri tem pa zna sprejeti šalo na svoj račun. Zdaj je na knjižne police prišla njegova knjiga o življenju nogometaša v 21. stoletju. Knjiga, v kateri ne manjka anekdot in prigod iz kariera nogometaša, ki je med drugim igral za Liverpool, Tottenham, Stoke City in angleško izbrano vrsto.


Obvezno branje za vse ljubitelje nogometa. Vpogled v za laike nenavaden in pogosto bizaren svet nogometnih milijonarjev. Na tem svojem popotovanju je Crouch srečal številne barvite like. Kot denimo Jermaine Pennant s katerim sta si delila slačilnico pri Stoku. Bilo je nekaj tednov po Pennatovem prihodu, ko so v klub poklicali iz Pennatovega prejšnjega kluba Zaragoze. Zanimalo jih je, ali ve, da ima na mestni železniški postaji še vedno parkiranega Porscheja. "Samo nogometaš lahko pozabi na Porscheja. Sploh takšnega z registrsko oznako P33NNT."


Zgodba zase je tudi Benoit Assou-Ekotto, nogometaš, ki ne mara - nogometa. "Ne da ga ni zanimal, dejansko ga ni maral. V soboto ob pol dveh popoldne ni imel pojma proti komu igramo."


Seveda je v knjigi nekaj vrstic namenil tudi Cristianu Ronaldu, o katerem mu je pripovedoval Rio Ferdinand. "Rio nam je govoril, kako je Ronaldo stal nag pred ogledalom, si popravljal frizuro, pri tem pa si ponavljal Oh, kako sem lep. Ostali nogometaši Uniteda so ga želeli vreči iz tira, pa so mu govorili Pa kaj, Leo Messi je boljši igralec od tebe. Le skomignil je z rameni, se nasmehnil in odvrnil: Da. A Messi ni takšnega videza..."


Podobnih anekdot ne manjka. Ena tistih knjig, ki se jih prebere na dah. Obvezno branje za vse ljubitelje nogometa, sploh otoškega.

Značke: peter-crouch, knjiga

Članki iz rubrike