prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

STA
STA
0 10.09.2018 22:35:23

O tekmi španske lige v ZDA odloča sindikat nogometašev

V letošnji sezoni španske lige naj bi eno tekmo v okviru promocijske akcije odigrali tudi v ZDA. A o tem, ali bo tekma med Girono in Barcelono, predvidena kot posebno gostovanje v ZDA, 27. januarja 2019 tam tudi zares na sporedu, bo odločal sindikat igralcev v Španiji.

Vodstvo španske lige je selitev tekme, ki bi jo morala gostiti Girona na svojem stadionu Montilivi, predlagala zaradi sodelovanja z medijskim podjetjem Relevent, po načrtih naj bi vsako leto v naslednjih 15 sezonah eno tekmo preselili v ZDA.

"Igralci, člani sindikata AFE, bodo tisti, ki bodo zadnji odločali o tem, ali bo tekma v ZDA," je danes sporočil sindikat španskih nogometašev. Prvi odziv igralcev je bil namreč zelo negativen, saj so nasprotovali igranju v ZDA. Španska liga zdaj pojasnjuje, da bo projekt dobro predstavila, tako da naj ne bi bilo zadržkov za selitev prek Atlantika.Predsednik španske lige Javier Tebas je v pogovoru za španske medije sicer že dejal, da bo ta tekma 90-odstotno v ZDA. V prihodnosti naj bi za tekme v tej državi izbrali le klube, ki bi se za to odločili prostovoljno.

Tekmeca v tem dvoboju pa imata sicer precej različni mnenji o začasni selitvi v ZDA; Girona projekt podpira, ker v njem vidi priložnost za širitev in rast kluba, pri Barceloni pa so nad tem precej manj navdušeni.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike