jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

Jenson Button, Brittny Ward Svet24.si

Bivši dirkač formule 1 bo zibal

Mirjam Poterbin 2 Njena.si

Mirjam Poterbin razkrila skrivnost svoje sveže ...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 10.09.2018 22:35:23

O tekmi španske lige v ZDA odloča sindikat nogometašev

V letošnji sezoni španske lige naj bi eno tekmo v okviru promocijske akcije odigrali tudi v ZDA. A o tem, ali bo tekma med Girono in Barcelono, predvidena kot posebno gostovanje v ZDA, 27. januarja 2019 tam tudi zares na sporedu, bo odločal sindikat igralcev v Španiji.

Vodstvo španske lige je selitev tekme, ki bi jo morala gostiti Girona na svojem stadionu Montilivi, predlagala zaradi sodelovanja z medijskim podjetjem Relevent, po načrtih naj bi vsako leto v naslednjih 15 sezonah eno tekmo preselili v ZDA.

"Igralci, člani sindikata AFE, bodo tisti, ki bodo zadnji odločali o tem, ali bo tekma v ZDA," je danes sporočil sindikat španskih nogometašev. Prvi odziv igralcev je bil namreč zelo negativen, saj so nasprotovali igranju v ZDA. Španska liga zdaj pojasnjuje, da bo projekt dobro predstavila, tako da naj ne bi bilo zadržkov za selitev prek Atlantika.Predsednik španske lige Javier Tebas je v pogovoru za španske medije sicer že dejal, da bo ta tekma 90-odstotno v ZDA. V prihodnosti naj bi za tekme v tej državi izbrali le klube, ki bi se za to odločili prostovoljno.

Tekmeca v tem dvoboju pa imata sicer precej različni mnenji o začasni selitvi v ZDA; Girona projekt podpira, ker v njem vidi priložnost za širitev in rast kluba, pri Barceloni pa so nad tem precej manj navdušeni.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike