urša drofenik nejc_fon-6292 Odkrito.si

Uršo Drofenik boli srce

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

STA
STA
0 10.09.2018 22:35:23

O tekmi španske lige v ZDA odloča sindikat nogometašev

V letošnji sezoni španske lige naj bi eno tekmo v okviru promocijske akcije odigrali tudi v ZDA. A o tem, ali bo tekma med Girono in Barcelono, predvidena kot posebno gostovanje v ZDA, 27. januarja 2019 tam tudi zares na sporedu, bo odločal sindikat igralcev v Španiji.

Vodstvo španske lige je selitev tekme, ki bi jo morala gostiti Girona na svojem stadionu Montilivi, predlagala zaradi sodelovanja z medijskim podjetjem Relevent, po načrtih naj bi vsako leto v naslednjih 15 sezonah eno tekmo preselili v ZDA.

"Igralci, člani sindikata AFE, bodo tisti, ki bodo zadnji odločali o tem, ali bo tekma v ZDA," je danes sporočil sindikat španskih nogometašev. Prvi odziv igralcev je bil namreč zelo negativen, saj so nasprotovali igranju v ZDA. Španska liga zdaj pojasnjuje, da bo projekt dobro predstavila, tako da naj ne bi bilo zadržkov za selitev prek Atlantika.Predsednik španske lige Javier Tebas je v pogovoru za španske medije sicer že dejal, da bo ta tekma 90-odstotno v ZDA. V prihodnosti naj bi za tekme v tej državi izbrali le klube, ki bi se za to odločili prostovoljno.

Tekmeca v tem dvoboju pa imata sicer precej različni mnenji o začasni selitvi v ZDA; Girona projekt podpira, ker v njem vidi priložnost za širitev in rast kluba, pri Barceloni pa so nad tem precej manj navdušeni.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike