Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 08:10:23
Deli članek:

Nekoč je bil ugleden, zdaj se počasi vrača

Arsen Perić

Prvi klub, ki je pokazal zanimanje za Branka Ilića, prihaja iz Turčije. In ima zelo zanimivo ozadje.

O tem, da naj bi Branko Ilić v poletnem prestopnem roku zapustil vrste Partizana, smo že poročali. Pri Beograjčanih je v sezoni 2014/15 sicer odigral pomembno vlogo pri osvojenem naslovu državnega prvaka Srbije, toda ker naj bi bila njegova letna plača kar 160.000 evrov, uprava črno-belih menda razmišlja, da bi ga prodala. Pa tudi Ilić nam je zaupal, da ni bil ravno navdušen nad dejstvom, da je moral v pravkar končani sezoni igrati na številnih različnih igralnih položajih.

Prvo zanimanje za reprezentanta Slovenije je že prišlo iz Turčije, Ilića želi v svoje vrste zvabiti klub po imenu Göztepe S.K. Gre za nekoč ugledni turški klub, ki pa je pred leti doživel finančni zlom in padel precej globoko. Tako se je šele letos iz tretje prebil v drugo ligo, toda klub ima visoke ambicije in se želi že v naslednjem letu veseliti preboja med elito. Zato so se v Izmirju tudi ogreli za Ilića, a seveda vprašanje, če je slednji kvalifikacije za ligo prvakov pripravljen zamenjati za drugo turško ligo.

Kot rečeno, Göztepe S.K. je bil nekoč ugleden klub, dovolj pove že to, da igra na stadionu za kar 51.295 gledalcev. Po številu nastopov v Evropi je celo peti najuspešnejši v Turčiji, pred njim so le Galatasaray, Fenerbahče, Bešiktaš in Trabzonspor. Turški prvak iz leta 1950 je v evropskih pokalih med drugim igral z Bologno, Hamburgom, Marseillom, Romo ...