Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2015 20:29:17
Deli članek:

Katanec najbrž ostal brez branilca (foto)

Arsen Perić

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se pripravlja na nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Angliji, je opravila še predzadnji trening v Kranju. Izbranci Srečka Katanca bodo na Gorenjskem vadili še v soboto popoldne, medtem ko bodo v petek preizkusili zelenico v Stožicah, kjer bo v nedeljo tudi tekma.

Srečko Katanec je na današnjem treningu  ostal brez levega bočnega branilca Andraža Strune, ki si je poškodoval desno mečno mišico, zato je njegov nastop pod velikim vprašajem. V tem primeru bo na nedeljski tekmi z Anglijo na zelenico od prve minute najverjetneje stopil Bojan Jokić, povratnik po hudi poškodbi kolena. 

Sicer pa se na zadnjih treningih pred razprodanim spektaklom vedno bolj vidijo obrisi taktike in nalog posameznih igralcev: "Vemo približno, kako jih poskusiti prebiti, kaj delati, kako pridobiti posest žoge. Mislim, da bomo popravili to glede na prvo tekmo," je o obračunu na Wembleyju, ki so ga domači dobili s 3:1, povedal Valter Birsa in pojasnil, kaj je šlo narobe.

Arsen Perić

"Ne da smo se bali, poskusili smo prehitro iti naprej, prehitro iskali podaje, ki niso vodile nikamor. Morali bi več držati žogo v posesti," meni Birsa, ki tako kot soigralci pravi, da ni pomembno, kdo manjka v angleški vrsti, saj je ta v vsakem primeru kakovostna: "Tisti, ki igrajo za Anglijo, igrajo v elitni ligi, nimamo kaj razmišljati o tem, da ne bodo v popolni postavi."

Kljub temu pa meni, da niti Anglija ni nepremagljiva. "Vsak tekmec je premagljiv. Tudi mi smo že pokazali, da lahko igramo zelo dobro proti zelo dobrim ekipam, pa tudi ne tako dobro proti manj dobrim ..." je povedal še vedno nogometaš Milana - vrača se s posoje iz Chieva - in zaključil, da ga veseli razprodan stadion in da bodo naredili vse za ugoden razplet.