Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2015 22:13:47
Deli članek:

"Penal" ni problem za voluharskega vratarja

Iz Južne Koreje prihajajo vesti in posnetek najbolj bizarnega (vendar uspešnega) spoprijemanja z enajstmetrovko nasprotnega moštva.

Bum-jung Li je čuvaj mreže južnokorejskega moštva Busan Ipark, in čeprav ima en nastop za izbrano vrsto, večina nogometnega sveta zanj še ni slišala. Vsaj doslej ne. Zdaj pa se njegovo ime hitro širi po svetovnem spletu skupaj z akcijo, ki precej bolj spominja na uničevalskega voluharja kot na običajno delovanje nogometnega vratarja. 

Ko je nasprotna ekipa dobila enajstmetrovko, Li sploh ni čakal na to, da bi se s strelcem spoprijel na običajen način. Namesto tega je njegovo moštvo pošteno zavlačevalo s protesti, on pa je ves ta čas sistematično uničeval travnato površino okrog bele točke. In zadeva mu je šla od rok tako dobro, kot bi to dalj časa treniral. 

Strelec je sicer opazil, da zelenica na točno določenem mestu ni v najboljšem stanju, malce jo je popravil, a niti sanjalo se mu ni, kakšne so razsežnosti. Spoznal jih je šele, ko je strel skušal izvesti in ko je žoga z odtrganega kosa zemlje namesto v gol odletela visoko prek vrat. 

Posnetek, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju, pove več kot tisoč besed, ob koncu pa bodite pozorni tudi na vratarjevega soigralca, ki je domislico znal groteskno proslaviti.