Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.06.2015 21:26:51
Deli članek:

Messijev novi jedilnik in neobstoječe rivalstvo

Reuters

V soboto pozno zvečer se bodo Argentinci v prvem krogu južnoameriškega prvenstva pomerili s Paragvajci, v središču pozornosti pa bo kdo drug kot Lionel Messi.

Prvi zvezdnik ne le tega tekmovanja temveč tudi svetovnega nogometa je v tem trenutku v življenjski formi. Z Barcelono je osvojil trojno krono, bil je eden od velikih junakov zmage nad Juventusom, svojo neverjetno preobrazbo pa pripisuje tudi spremenjenemu življenjskemu slogu.

Predvsem tistemu na krožniku, saj je s pomočjo zdravnika Giuliana Poserja, ki je strokovnjak na področju prehrane in prehranskih dopolnil, povsem spremenil način prehranjevanja, kar je bil po mnenju italijanskega strokovnjaka eden od glavnih razlogov za Argentinčevo preobrazbo iz izjemnega nogometaša v nogometaša, ki igra kot Nezemljan. Tako dobro, da ne bo pomote. 

"Iz svojega jedilnika je povsem izločil predelano hrano, ki jo je zamenjal s hrano, bogato z vitamini, zelenjavo, ribo in olivnim oljem. Sprememba mu je uspela, vendar želi tako nadaljevati, vedel je, da mora nekaj spremeniti. Nov način prehranjevanja mu dovoljuje, da trenira več in bolj intenzivno," je o Messijevih prehranjevalnih navadah spregovoril Poser.

Sicer pa je argentinski zvezdnik pred začetkom južnoameriškega prvenstva spregovoril tudi o rivalstvu s Cristianom Ronaldom: "Rivalstva med nama ni, to je nekaj, kar so si izmislili mediji. Ni Messi proti Ronaldu, nikoli ni bilo," zagotavlja Messi, ki je dodal še, da bo v Barceloni ostal, dokler ga bodo želeli v svojih vrstah.