Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
11.06.2015 20:46:15
Deli članek:

Cavanijev grd geografski kozel

Zvezdnik PSG-ja in urugvajske reprezentance Edinson Cavani je pred uvodno tekmo svoje ekipe na južnoameriškem prvenstvu pošteno užalil nasprotnika. Preselil ga je namreč na povsem drug konec sveta.

Čeprav se tekmovanje v originalu imenuje Copa America, so organizatorji z namenom, da bi desetim južnoameriškim reprezentancam dodali dve in dobili lažje obvladljivo število dvanajst, v preteklosti že vabili ekipe z drugih delov sveta. Ponavadi pa vendarle ne in tako je tudi letos. 

Gostji sta srednjeameriški Mehika in Jamajka, slednja pa je ogromno težav povzročila prvemu zvezdniku (v odsotnosti kaznovanega Luisa Suareza) urugvajske izbrane vrste. Jamajka in Urugvaj se bosta pomerila v soboto zvečer, na tiskovni konferenci pred tekmo pa je Cavani ustrelil velikanskega geografskega kozla.

"Kot vsaka afriška ekipa, je tudi Jamajka zelo neugodna zaradi hitrosti in fizične moči," je na nogometnem področju izrekel pohvalo, na zemljepisnem pa naredil hudo napako, na kakršno so prebivalci Karibskih otokov še posebej občutljivi. Večina prebivalcev Jamajke je resda potomcev afriških sužnjev, toda že več stoletij živijo na več tisoč kilometrov oddaljeni drugi strani Atlantika.

Izjava je sprožila velikansko ogorčenje, ki je še toliko bolj razumljivo zaradi dejstva, da bi se Cavani vsaj o nasprotnikih lahko pozanimal nekoliko bolje, če mu že splošna geografska razgledanost očitno dela težave. Se je pa zvezdnik, ko je uvidel hudo zmoto, na socialnih omrežjih obširno opravičil svojim sobotnim tekmecem in celotni državi.

"Rad bi se opravičil Jamajki in njenim ljudem. Izrekam najgloblje javno opravičilo in upam, da bodo vsi prizadeti mojo hudo napako znali pospremiti s humorjem na moj račun namesto z užaljenostjo. Resnično nisem imel slabih namenov," je med drugim zapisal zvezdnik, ki bo pred naslednjimi tiskovnimi konferencami verjetno pogledal na zemljevid.