Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.08.2014 09:20:04
Deli članek:

Uživati želijo tudi po Krki

Nikola Miljković

Domžalčani kakopak z veseljem pogledujejo na lestvico, ob pogledu z vrha želijo uživati tudi po dvoboju z Novomeščani, zadnja tekma kroga bo jutri v Novi Gorici.

Štiri tekme in štiri zmage brez prejetega gola. Takšen je dozdajšnji domžalski izkupiček, ki bi ga radi dvakratni prvaki drevi nadgradili z novim uspehom, ob Kamniški Bistrici se bodo udarili z Novomeščani. O tem, komu pripada vloga favorita, bržkone ni treba posebej razpredati. »Ta tekma bo pravšnji preizkus, saj moramo na domačem igrišču osvojiti ves izkupiček. Še več, zmago si bomo morali prislužiti z igro. V Velenju smo pokazali določen napredek, vendar bomo morali igrati še veliko bolje. Čeprav je osnovni namen, ne glede na način igre, iztržiti nove točke, moramo Krko nadigrati,« je odločen trener Luka Elsner, ki se zaveda, da se bodo njegovi varovanci skoraj zagotovo ukvarjali z nalogo, kako prebiti dolenjski zid. »Pomembno je, da bodo podaje natančne, da bomo dinamični in da se bodo posamezniki vseskozi ponujali soigralcem. Potek dvoboja bo zagotovo drugačen, kot smo bili navajeni v zadnjem obdobju. Gostovanja so povsem druga zgodba kot domače tekme in veseli me, da smo pred drugačno preizkušnjo, saj tako ne bomo zapadli v rutino. Pred nami je nov izziv in z njim prihaja tudi nova motivacija,« dodaja obetaven strokovnjak na domžalski klopi.

Miloš Rus in njegovi varovanci si bodo kakopak prizadevali presenetiti gostitelje, za kar pa bo treba biti zbran in na primerni ravni vseh devetdeset minut. Na preteklih preizkušnjah je bilo odločno preveč nihanj, ki so bila usodna.

Grega Wernig