Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
13.08.2014 13:26:07
Deli članek:

Berić kaznovan pogojno

Napadalec Rapida bo zaradi izključitve v dvoboju s Sturmom počival na eni tekmi.

Robert Berić je zaznamoval zadnji krog avstrijskega prvenstva. V dvoboju proti svojemu nekdanjemu klubu Sturmu se je najprej veselil prvega gola v dresu Rapida, nakar si je prislužil še izključitev.

"Storil sem neumnost, rad bi se opravičil ekipi," se je 23-letni napadalec iz Krškega takoj po vročem obračunu posul s pepelom, a roko na srce je bila odločitev delivca pravice Manuela Schüttengruberja zelo stroga. "V gneči, ki je nastala po nekoliko bolj grobem prekršku sem želel ločiti igralce, žal je bila sodnikova presoja drugačna," je še povedal Robert Berić in upal, da bo disciplinski sodnik prizanesljiv. Da ga bo kaznoval z le eno tekmo prepovedi igranja, hujša sankcija bi pomenila, da bi v šestem krogu derbi z Austrio spremljal s tribun.

Medtem si je lahko oddahnil, mestni obračun bo doživel na igrišču kot močan adut zeleno-belih. Sicer je bil po zaslišanju pri disciplinskem sodniku kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja, toda druga je le pogojna za obdobje šestih mesecev in se bo izvršila, če si bo v tem času privoščil kaj podobnega. To pomeni, da bo občasni slovenski reprezentant izpustil le sobotno gostovanje v Altachu.

"Moram priznati, da doslej za takšno kazen še nisem slišal, a sem zadovoljen. Disciplinski sodnik je spoznal, da nisem bil agresiven oziroma da je bil moj namen preprečiti medsebojno obračunavanje. Popolnoma nič drugega," je z zadovoljstvom v glasu pristavil Robert Berić.