Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2024 12:05:31
Deli članek:

Velik pretres po finalu evropskega prvenstva! Angleži so ostali brez selektorja, tu so podrobnosti

Profimedia

Poraz v finalu evropskega prvenstva ni minil brez posledic ...

Dolgo časa se je napovedovalo, dva dni po finalu evropskega prvenstva v Nemčiji pa je vendarle odjeknila novica, da se Gareth Southgate poslavlja od mesta selektorja Anglije. Trener, ki je to reprezentanco vodil zadnjih osem let in jo popeljal do dveh zaporednih finalov evropskega prvenstva, se je odločil, da zapusti to mesto in se loti novih izzivov. Kljub temu, da je Anglija zaigrala v finalu in izgubila s Španijo, je bil Southgate zaradi svojega sistema igre in številnih rotacij igralcev deležen kritik, češ, da igra angleške izbrane vrste kljub številnim zvezdnikom ni gledljiva. 

"Čas je za spremembe, za novo poglavje. Nedeljska tekma s Španijo je bila moja zadnja v vlogi selektorja," je v izjavi za javnost zapisal Southgate. Southgate je kot selektor ekipo prevzel leta 2016, na zadnjih štirih velikih tekmovanjih pa je ekipo popeljal do dveh finalnih tekem, še enkrat pa so Angleži prišli do polfinala. A lovorike, na katero Angleži čakajo vse od leta 1966, ni osvojil.

"Ponosen Anglež sem in zame je bila največja čast v življenju igrati za reprezentanco in jo voditi. Pomenilo mi je vse in dal sem vse od sebe," je še dodal zdaj 53-letni nekdanji igralec in selektor.