© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2024 08:47:21
Deli članek:

Sloviti športni medij v tako najboljšo enajsterico kot med največje razočaranje postavil Slovenca

Profimedia

Koncu evropskega prvenstva sledijo številne analize.

Kot smo že vajeni, po vsakem koncu velikega tekmovanja sledijo analize, debate, tudi nestrinjanja o tem, kdo je pustil najgloblji pečat, kdo je navdušil, kdo razočaral in še bi lahko naštevali. Sloviti ameriški ESPN je po koncu Eura sestavil dve enajsterici, in sicer najboljših nogometašev evropskega prvenstva in enajsterico tistih, ki so glede na pričakovanja razočarali. V obeh pa sta se znašla tudi slovenska reprezentanta. 

V najboljšo enajsterico je bil na mesto osrednjega branilca izbran steber slovenske obrambe Jaka Bijol. "Branilec Udineseja je bil pravo odkritje, ko je Slovenija zaustavila Anglijo in Portugalsko. Bijol ima mentaliteto 'ne boš prišel mimo mene' in 25-letnik je videti, da ne bi dovolil zadetka, tudi če bi šlo za igranje na vrtu," so zapisali pri ESPN-u.


Tudi med največjimi razočaranji pa se je znašel Slovenec, in sicer Benjamin Šeško, ki je imel v napadu družbo Cristiana Ronalda in Kyliana Mbappeja. "Mladi zvezdnik Leipziga je bil zelo opevano upanje Slovenije. A je zapravil veliko priložnost, da bi svojo reprezentanco poslal v četrtvinale, ko se je srečal ena na ena s portugalskim vratarjem," so razložili.