Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2024 09:28:17
Deli članek:

Incident na proslavi evropskih prvakov: Španski nogometaši z vzkliki razjezili Britance! (video)

Profimedia

Španski nogometni navdušenci so v ponedeljek zvečer dočakali svoje nogometne junake. Na sprejemu in vožnji skozi središče prestolnice je nove evropske prvake pozdravilo na tisoče navijačev.

Potem ko so nogometaši popoldne prileteli v domovino, sta jih najprej sprejela kralj Felipe VI, k je bil sicer tudi na nedeljskem finalu poti Angliji v Berlinu, ter ministrski predsednik Pedro Sanchez.

Pozneje pa so nogometašem pripravili parado, ko so se na dvonadstropnem avtobusu počasi peljali skozi središče Madrida. Na avtobus so obesili transparenta z napisoma Prvaki v španščini in It's only the beginning (To je šele začetek) v angleščini.

Novi španski nogometni junaki Lamine Yamal, Nico Williams, strelec odločilnega gola v finalu z Angleži Mikel Oyarzabal in soigralci so nosili bele majice s številko 4, ki ponazarja število osvojenih evropskih naslovov Španije.

'Gibraltar je Španija'
"Ne zavedamo se še prav dobro, kaj smo dosegli," je na sprejemu dejal Williams in se zahvalil navijačem za "vso ljubezen in toplino, ki so jo prinesli reprezentanci". Nogometaši so na odru zakuhali tudi incident, ki je močno odmeval. Član Atletica Alvaro Morata in kapetan Španije je začel skandirati 'Gibraltar je Španija', pridružili pa so se mu soigralci in navijači. Gibraltar je sicer že dolga leta kamen spotike, saj je bil pred več sto leti del španskega ozemlja, nato pa ga je zasedla Velika Britanija in si ga priključila.