chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

clementz1 Petisvet.si

Ne upamo si zaropotati (zato pa delajo z nami kot ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

tess holliday Svet24.si

FOTO: 130-kilogramov težka manekenka na plaži ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

nu
nu
5 11.09.2018 08:58:56

Zlatko Zahović Z OSTRIM odgovorom glede Jana Oblaka: Zame ni dvoma, to bi morali storiti!

Zlatko Zahović
Drago Wernig - TAKA
Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović se je oglasil v zvezi z nogometno reprezentanco Slovenije.

Zlatko Zahović je najboljši strelec Slovenije v zgodovini. Na 80 odigranih tekmah je zabil kar 35 golov. Zato imajo njegove besede posebno težo. Ko se oglasi, je slišan. In tokrat se je športni direktor vijoličastih oglasil, povod pa sta bila dva zaporedna poraza na startu lige narodov. 

V intervjuju za MMC je Zahović komentiral dejstvo, da v slovenski reprezentanci zaradi domnevne poškodbe ni bilo Jana Oblaka. "Dogaja se v vseh reprezentancah, ne le pri nas. Prepričan sem, da se bo stvar rešila in da si Jan Oblak želi sodelovati. Včasih se zgodi, recimo temu, gluhi telefon. Obe strani se morata usesti in rešiti zaplet," je prepričan Zahović. 


Veliko se je govorilo o tem, da Oblaka v izbrani vrsti ni, ker mu Tomaž Kavčič ni zaupal kapetanskega traku. Bi moral biti Oblak kapetan Slovenije? "Zame ni dvoma. On je največji. On je brand (blagovna znamka), največji slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Jan Oblak je največji. Včasih je treba narediti korak nazaj. Krvavo ga potrebujemo," pravi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, ki na podvprašanje, ali bi ga moral potemtakem Kavčič takoj določiti za kapetana, odgovarja: "To ni problem Kavčiča. To je problem vizije, sistema znotraj Nogometne zveze."

Je to morda kritika vodstva NZS? "Ne ne, to ni nobena kritika. Poudarjam, ni kritika. Pač, v nogometu si ni treba izmišljevati pravil. So jih že iznašli ... Je pa res, da je v Sloveniji zelo malo ljudi doživelo vrhunski nogomet in včasih brez potrebe pride do, kot sem rekel, gluhega telefona. Saj se ve. Ni treba komplicirati," zaključuje Zahović. 

Celoten intervju z Zahovićem si lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike