rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

bql barcelona Najstnica.si

BQL izdala novo pesem

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

nu
nu
5 11.09.2018 08:58:56

Zlatko Zahović Z OSTRIM odgovorom glede Jana Oblaka: Zame ni dvoma, to bi morali storiti!

Zlatko Zahović
Drago Wernig - TAKA
Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović se je oglasil v zvezi z nogometno reprezentanco Slovenije.

Zlatko Zahović je najboljši strelec Slovenije v zgodovini. Na 80 odigranih tekmah je zabil kar 35 golov. Zato imajo njegove besede posebno težo. Ko se oglasi, je slišan. In tokrat se je športni direktor vijoličastih oglasil, povod pa sta bila dva zaporedna poraza na startu lige narodov. 

V intervjuju za MMC je Zahović komentiral dejstvo, da v slovenski reprezentanci zaradi domnevne poškodbe ni bilo Jana Oblaka. "Dogaja se v vseh reprezentancah, ne le pri nas. Prepričan sem, da se bo stvar rešila in da si Jan Oblak želi sodelovati. Včasih se zgodi, recimo temu, gluhi telefon. Obe strani se morata usesti in rešiti zaplet," je prepričan Zahović. 


Veliko se je govorilo o tem, da Oblaka v izbrani vrsti ni, ker mu Tomaž Kavčič ni zaupal kapetanskega traku. Bi moral biti Oblak kapetan Slovenije? "Zame ni dvoma. On je največji. On je brand (blagovna znamka), največji slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Jan Oblak je največji. Včasih je treba narediti korak nazaj. Krvavo ga potrebujemo," pravi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, ki na podvprašanje, ali bi ga moral potemtakem Kavčič takoj določiti za kapetana, odgovarja: "To ni problem Kavčiča. To je problem vizije, sistema znotraj Nogometne zveze."

Je to morda kritika vodstva NZS? "Ne ne, to ni nobena kritika. Poudarjam, ni kritika. Pač, v nogometu si ni treba izmišljevati pravil. So jih že iznašli ... Je pa res, da je v Sloveniji zelo malo ljudi doživelo vrhunski nogomet in včasih brez potrebe pride do, kot sem rekel, gluhega telefona. Saj se ve. Ni treba komplicirati," zaključuje Zahović. 

Celoten intervju z Zahovićem si lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike