Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 11.09.2018 08:46:56

PRVI MOŽ MURE: Po žarometih dokončanje FAZANERIJE in vadbeni center! Kdaj? Moramo biti pripravljeni ...

Grega Wernig
Soboški črno-beli želijo na področju infrastrukture delati korake naprej.

Za slovenskimi prvoligaši je uvodni del prvenstva in po sedmih odigranih tekmah v prekmurski prestolnici prevladujejo nasmejani obrazi. Mura je dvakrat zmagala, trikrat igrala neodločeno in dvakrat izgubila, kar je dovolj za sredino lestvice, hkrati pa se mnogi strinjajo, da je bila podoba ekipe celo boljša, kot bi lahko sklepali po številu osvojenih točk. "Z izkupičkom smo zadovoljni. Tudi zato, ker niti za trenutek ne smemo zanemariti, da imamo mlado ekipo, ki si šele nabira prepotrebne prvoligaške izkušnje, toda kljub temu smo pokazali in dokazali, da imamo konkurenčno zasedbo. Premoremo dovolj kakovosti, da se lahko vsakemu enakovredno postavimo po robu, kar je najpomembnejše. Odigrali smo dobre tekme, kakšna bi se lahko razpletla tudi drugače. Drži, mogoče bi si zaslužili kakšno točko več, ampak to je šport. Enkrat se obrne v tvojo korist, drugič spet v nasprotnikovo, dejstvo pa je, da imamo po dozdajšnjih dosežkih dovolj razlogov za zadovoljstvo," je povedal predsednik črno-belih Robert Kuzmič.

Po obetavnem začetku sezone je marsikdo pomislil, da so klubski veljaki pred nadaljevanjem prvenstva rezultatsko letvico postavili precej višje, kot so jo v pričakovanju prvoligaškega izziva, ampak … "Ne, nikakor ne. Ciljev nismo spremenili in jih ne bomo. Za kaj takega ni potrebe. Osnovni namen je zagotoviti si obstanek in si hkrati prizadevati za status stabilnega prvoligaša. Temu sledimo in od tega ne odstopamo. Leto bo hitro naokrog. Treba si je zastavljati kratkoročne cilje in storiti vse, da bi jih uresničili. Če bomo uspešnejši, pa seveda toliko bolje, vendar med oblaki ne smemo lebdeti. Moramo ostati trdno na tleh, skromni. Nadaljevati moramo trdo delo in se truditi, da bi bili iz dneva v dan boljši. Na vseh področjih," je poudaril prvi mož Fazanerije, ki je zadovoljen tudi s tem, kako v tem trenutku deluje klubski ustroj: "Menim, da smo ga spravili na zadovoljivo raven, je pa popolnoma jasno, da je vedno lahko bolje. In tudi mora biti; že po uvodnih preizkušnjah smo nekatere zadeve še izboljšali. Mislim, da smo do zdaj postorili marsikaj, vsekakor bomo tudi v prihodnje. Kakopak bo to v precejšnji meri odvisno tudi od finančnih zmožnosti in drugih kapacitet, ki bodo na voljo."

kuzmic ac
Aleš Cipot/Fotolens
V Fazaneriji se kmalu obeta zelo pomembna pridobitev, soboški stadion bo tekme kmalu lahko gostil tudi v večernem terminu. Prejšnji teden je bil simbolično položen temeljni kamen za postavitev žarometov, ki so prvi korak na poti izboljšanja infrastrukture. "Ne bi rekel, da je prvi korak, temveč pomeni naslednjo etapo v tej smeri. Najprej smo prenovili slačilnice, nato smo na igrišču za glavno tribuno v Fazaneriji položili novo umetno travo, zdaj so prišli na vrsto reflektorji. Pomembno je, da se dogajajo premiki v pozitivno smer."

Navijači upajo, da bodo lahko svoje ljubljence pod umetno svetlobo na domači tekmi spodbujali že letos. "Seveda si želimo, da bi se to zgodilo še v tem letu, a to bo odvisno od številnih dejavnikov. Od dobaviteljev, tudi od vremena ... Vsekakor pa verjamemo, da bomo kakšno tekmo v večernem terminu odigrali že do konca prvega dela sezone," je cilje razkril Robert Kuzmič in nadaljeval: "Načrtov je veliko, med temi je tudi dokončanje stadiona v Fazaneriji. Kdaj bi se to lahko zgodilo, je težko napovedati. Nemogoče. Nedvomno se bomo vsi, ki lahko prispevamo k temu, potrudili, da bi se čim prej. Moramo pripraviti projekte, da bi se lahko ob razpisih za evropska in še katera druga sredstva ustrezno in hitro odzvali. Moramo biti pripravljeni, prav tako razmišljamo tudi o vadbenem centru. Kot na dlani je namreč, da je treba za odmevne dosežke zagotoviti ustrezno infrastrukturo. Brez tega preprosto ne gre. Kako naj imamo vrhunske mlajše selekcije, če otroci nimajo na voljo ustreznih površin za vadbo, in kako naj bo glavno igrišče v želenem stanju, če je prepogosto v uporabi, ker na njem potekajo številni treningi? Da, vsemu temu se bomo gotovo posvetili in vlagali potrebne napore, da bi zagotovili razmere, ki bodo ustrezale evropskim standardom."

fazanerija af
alesfevzer.com
Pomislili smo, da predsednik Mure kdaj pa kdaj sanja o polnih tribunah prenovljene oziroma dokončane Fazanerije in Muri v ... Morda v ligi prvakov? "Ah, ne, to ravno ne,« se je najprej nasmejal mož, ki si je drznil prevzeti vodenje kluba v tretjeligaški konkurenci. »Namesto sanj poskušamo biti uspešni v stvarnosti. V resničnem življenju. Naša želja je korak za korakom stopati proti Evropi in mislim, da to tudi počnemo," je dodal Robert Kuzmič in se dotaknil še odziva navijačev: "Je odličen. Vsekakor smo zadovoljni, da se v Fazaneriji zbira toliko gledalcev, da imamo takšno podporo navijačev. Ne le na domačih tekmah, temveč tudi na gostovanjih; tako množična spodbuda nam pomeni ogromno. Vse, kar delamo, ima tako smisel. A roko na srce, vse to smo tudi pričakovali. To je prav tako eden od adutov, da smo lahko uspešni. Prekmurje je pač nogometno okolje, kako privrženi so navijači Mure svojemu klubu, pa je tako ali tako znano."

Članki iz rubrike