Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 21:03:59
Deli članek:

Uh, Ante Šimundža ni skrival jeze po izgubljenih točkah proti Radomljam: To ne opravičuje ...

alesfevzer.com

Trener vijoličastih je bil po tekmi z Radomljami zelo nezadovoljen s končnim izidom.

Zgolj točko so nogometaši Maribora uspeli iztržiti danes na gostovanju v Domžalah proti Radomljam. Zanimiva tekma, v kateri bi težko rekli, da so bili vijoličasti bližje zmagi, čeprav so v zaključku zastreljali tudi najstrožjo kazen (Jakob Kobal je obranil poskus Arnela Jakupovića), se je končala z 1:1. 

Razplet, ki nikakor ni zadovoljil trenerja šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov Anteja Šimundže. "Nikakor si tega nismo želeli. Želeli smo si vse tri točke. Rotacije smo naredili, ker je bilo to potrebno. Vsaka menjava je imela svoj razlog. Dejstvo je, da smo bili v prvem polčasu kolikor toliko dobri, preveč nenatančni. Sploh drugi polčas pa je bil zelo slab, zato smo bili tudi kaznovani. Poskušali smo z menjavami, vendar na žalost nam ni uspelo," je po tekmi dejal mariborski trener. 

Slednji je poskušal najti razloge za slab drugi polčas. "To je stvar, ki je zelo kompleksna, zelo široka. Vsak igralec, ki igra, ki začne tekmo, je po mojem mnenju in po mnenju mojih sodelavcev najboljši. Da smo igrali v četrtek 120 minut drži, da smo bili utrujeni, prav tako. Da smo ostali dolgo na letališču, je dejstvo. Ampak to ne opravičuje voljnega momenta, ki ni bil na nivoju, ki sem si ga želel. Predvsem v drugem polčasu in pri igralcih, ki so vstopili," je poudaril Šimundža. 

In na opazko, da je morda najpomembnejše spoznanje s tekme z Radomelj vendarle to, da so Mariborčani uspeli spočiti svoje najpomembnejše igralce za četrtkov obračun z Djurgardenom, odvrnil: "Nam je prioriteta prvenstvo, to sem že povedal. Mi smo želeli tekmo zmagati. Če bi mi želeli držati zgolj neodločen izid, bi dal v igro igralce, ki lahko z izkušnjami dobijo to točko. To ni bil naš namen. Naš namen je bil zmagati. Igralci, ki dobijo priložnost, so po našem mnenju v tistem trenutku najboljša izbira, a nogometaši morajo potem to zaupanje na igrišču tudi potrditi."