Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 15:44:53
Deli članek:

Šeško zagnal motorje in krenil na polno, prva tekma v sezoni dvignila apetite (video)

Profimedia

Benjamin Šeško je z zadetkom odprl novo klubsko sezono, na prvi tekmi – v prvem krogu nemškega pokala – je dosegel zadetek na gostovanju pri RW Essnu.

RB Leipzig je pričakovano upravičil vlogo favorita in tretjeligaša odpravil s 4:1. A začetek se Šešku in soigralcem ni ravno posrečil, že v 2. minuti so namreč domačini povedli. Navdušenje navijačev na stadionu an der Hafenstrasse je že deset minut pozneje pokvaril prav slovenski reprezentant, ki je po podaji Amadouja Haidare z glavo zatresel domačo mrežo in izid poravnal.


Pred koncem prvega polčasa je Šeško podal Loisu Opendi in RB Leipzig je povedel. V drugem delu so gostje zadeli še dvakrat – Antonio Nusa v 84. in Xavi Simons v 87. minuti.

Profimedia


"Zavedali smo se, da je dvoboj z nižjeligašem vedno težka naloga. Skozi vso tekmo moraš biti povsem osredotočen. Jasno je, kaj vse nas čaka v nadaljevanju, obenem je jasno tudi to, da tokrat nismo uspeli realizirati vseh priložnosti. Ampak, to je komaj začetek sezone. S svojo igro sem zadovoljen, za prvo tekmo je zadetek in podaja v redu," je po tekmi dejal Šeško.

Mladi slovenski napadalec je še dodal, da je bila na koncu koncev to pomembna zmaga: "Navsezadnje igramo za naslov. Zavedamo se, kaj moramo početi, da bomo še boljši, da se bomo bolje med seboj povezali. No, danes nam je uspelo doseči štiri pomembne zadetke, kar je super."

Šeško je bil na začetku poletnega prestopnega roka vroča tema špekulacij. Zanj se je zanimalo precej klubov iz močnih evropskih lig (Arsenal, Manchester United, Chelsea, Milan ...), in ko je že kazalo, da bo vendarle zamenjal delodajalca, se je odločil za nadaljevanje svoje igralske poti v Leipzigu. Če bo nadaljeval tako, kot je začel v Essnu, in stopnjeval svoj učinek (upamo, da tudi v reprezentančnem dresu), bo postal eden najbolj zaželenih mladih napadalcev na svetu.

RB Leipzig bo v prvem krogu bundeslige prihodnjo soboto gostil Bochum.