Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2024 20:15:26
Deli članek:

Manchester City uspešno začel obrambo naslova

Profimedia

Nogometaši Manchester Cityja, štirikratni zaporedni prvaki angleškega prvenstva, so uspešno začeli novo sezono. V gosteh v Londonu so premagali Chelsea z 2:0. Na drugi današnji tekmi je Brentford doma premagal Crystal Palace z 2:1.

Meščani so lov na peti zaporedni naslov angleškega prvaka začeli s precej rutinirano zmago proti modrim iz Londona. Po zmagi prejšnji konec tedna v Community Shieldu oz. angleškem superpokalu proti mestnemu tekmecu Unitedu so sinjemodri prišli še do prvih treh točk v novi ligaški sezoni.

Strelski račun meščanov je po pričakovanjih odprl Erling Haaland, ko se je v 18. minuti dobro znašel v kazenskem prostoru Chelseaja. Slednji je imel svoje priložnosti za izenačenje v nadaljevanju, a je zmago Cityja v 84. minuti po lepem preigravanju in strelu z roba kazenskega prostora potrdil Mateo Kovačić.

Brentford je na drugi tekmi v vodstvo popeljal Bryan Mbeumo, v začetku drugega polčasa pa so gostje izenačili po avtogolu Ethana Pinnocka. Tri točke je čebelam z golom v 76. minuti priigral Yoane Wissa.

Novo sezono na Otoku so sicer s petkovo večerno tekmo odprli nogometaši Manchester Uniteda in Fulhama. Rdeči vragi so jo s poznim zadetkom novinca Joshue Zirkzeeja dobili z 1:0.

V soboto so Liverpoolčani uspešno začeli novo ero po odhodu nemškega stratega Jürgna Kloppa, pod vodstvom Nizozemca Arneja Slota so na prvi uradni tekmi premagali novinca v ligi po 22 letih, Ipswich Town, z 2:0.

Z enakim izidom je novo sezono začel Arsenal, topničarji so bili boljši od Wolverhamptona. Brighton je s 3:0 v gosteh odpravil Everton, na tujem je bila boljša tudi Aston Villa, ki je z 2:1 premagala West Ham. Newcastle je z 1:0 ugnal Southampton, Nottingham Forest in Bournemouth pa sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Uvodni krog bosta v ponedeljek sklenila povratnik med elito Leicester in Tottenham.