Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2024 20:45:15
Deli članek:

Jaka Bijol in soigralci s točko iz Bologne

Profimedia

Nogometaši Udineseja so v uvodnem krogu italijanske lige gostovali pri presenečenju prejšnje sezone Bologni in igrali 1:1. Venezia je na gostovanju pri Laziu izgubila z 1:3.

Videmčani, pri katerih sta tekmo začela Jaka Bijol in Sandi Lovrić, Davida Pejičića pa ni bilo v zasedbi, se je zoperstavila ekipi, ki je pred sezono izgubila enega od tvorcev uspeha - petega mesta v ligi in uvrstitve v ligo prvakov - iz prejšnje sezone. Trener Thiago Motta namreč po novem vodi Juventus, Bologno pa Vincenzo Italiano.

A Bologna je povedla v 57. minuti, ko je Riccardo Orsolini unovčil enajstmetrovko. Minuto zatem je Lovrić zapustil igro, Videmčani, ki imajo tudi novega stratega Kosto Runjaića, pa so izenačili v 68. minuti, po zgrešeni enajstmetrovki je po kotu zadel Lautaro Giannetti.

Venezia Domna Črnigoja, v katero vlaga tudi sloviti kanadski glasbenik Drake, je v gosteh pri Laziu povedla že v tretji miniti prek Magnuesa Andersena, a sta Valentin Castellanos ter Mattia Zaccagni že v prvem polčasu rimski zasedbi priigrala preobrat. Črnigoj je v igro vstopil v 70. minuti, njegov soigralec Giorgio Altare pa je z avtogolom v 81. minuti postavil končni izid.

Verona je poskrbela za slab začetek sezone Napolija, ki ga po novem vodi Antonio Conte. Verončani so povedli v 50. minuti po golu Dailona Livramenta, do konca tekme pa je dvakrat zadel še Daniel Mosquera za 3:0. Cagliari in Roma sta se razšla z 0:0.

V soboto je branilec naslova Inter iz Milana gostoval pri Genoi in igral neodločeno 2:2. Povratnik v prvo ligo Parma je proti Fiorentini igral 1:1, Milan je tako kot mestni tekmec Inter igral 2:2, le da s Torinom, potem ko sta Alvaro Morata v 89. in Noah Okafor v 95. minuti rešila Milančane poraza. Empoli, pri katerem Petar Stojanović ni igral, je igral 0:0 z Monzo.

V ponedeljek bosta še tekmi Lecce - Atalanta in Juventus - Como.

Izidi, 1. krog:
- sobota, 17. avgust:
Genoa - Inter Milano          2:2 (1:1)
Parma - Fiorentina            1:1 (1:0)
Milan - Torino                2:2 (0:1)
Empoli - Monza                0:0
(Petar Stojanović ni igral za Empoli)

- nedelja, 18. avgust:
Bologna - Udinese             1:1 (0:0)
(Jaka Bijol je igral celo tekmo za Udinese)
(Sandi Lovrić je igral do 58. minute za Udinese)
(Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja)
Hellas Verona - Napoli        3:0 (0:0)
Cagliari - Roma               0:0
Lazio - Venezia               3:1 (2:1)
(Domen Črnigoj je igral od 70. minute za Venezio)

- ponedeljek, 19. avgust:
18.30 Lecce - Atalanta
20.45 Juventus - Como