Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 19:03:40
Deli članek:

Odkritje Eura na velika vrata v Beograd, njegov prvi intervju za klubsko TV odmeva (video)

Vanja Drkušić si bo to koledarsko leto brez dvoma zapomnil za vse življenje. Najprej dobre igre za Soči v ruskem prvenstvu, posledično večja vloga v reprezentanci na Euru in sijajne predstave v Nemčiji, zdaj pa prestop v ruskega velikana, v Zenit ter posoja v Crveno zvezdo, ki ima že od nekdaj v njegovem srcu pomembno mesto.

Po prihodu v Beograd je 24-letni branilec gostoval na zvezdinem teve kanalu in z nekaj zanimivimi podrobnostmi še pred prvo odigrano tekmo zlezel pod kožo navijačem rdeče-belih. "Občutek je sijajen. Dolgo sem želel, da bi nekega dne zaigral v dresu Crvene zvezde, in končno se mi je želja uresničila. Presrečen sem in komaj čakam, da začnem s treningi."

O ekipi mu je pred prihodom v srbsko prestolnico seveda razlagal reprezentančni soigralec Timi Max Elšnik, ki je zelo učinkovito začel svojo beograjsko pustolovščino. "No, že prej sem vedeli veliko stvari o Crveni zvezdi, Elšnik pa je tako ali tako govoril le pozitivne stvari. O vsem, o pogojih, igralcih, vzdušju v klubu ... Seveda nisem imel težav z odločitvijo, ko je prišla ponudba za posojo."


Dolenjec je še izpostavil, da celotna njegova družina navija za rdeče-bele. Prvi dres, ki ga je dobil v življenju, je bil seveda zvezdin, od Dušana Baste. "Moji so bili na neki poroki v Srbiji in mi prinesli ta dres. Tako se je začela ta ljubezen. Celotna družina navija za Crveno zvezdo. Pred približno desetimi leti smo bili v Beogradu in obiskali Marakano ter klubski muzej. Ljubezen do Zvezde je iz dneva v dan postajala le močnejša."

Drkušić se je v studiu klubske televizije spomnil tudi nastopa na evropskem prvenstvu. "To je bila ena najlepši stvari v moji karieri. Če sem iskren, nisem pričakoval, da bom igral tako veliko in da se bom pokazal v tako dobri luči. Naredili smo dober rezultat, ampak ko pomisliš, da si bil tako blizu, da bi izločil Portugalsko in se uvrstil v četrtfinale, potem ti je žal ..."

Slovenski branilec je v Beogradu izbral številko 33, saj je v Sočijo nosil številko tri na hrbtu, v reprezentanci pa 21. "Dve plus ena je tri in če dodam še eno trojko iz Sočija, je to 33."

Crveno zvezdo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka obračun z norveškim Bodø/Glimtom, katerega član je Vanjin reprezentančni soigralec Nino Žugelj.