mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

EkipaSN
EkipaSN
1 02.06.2023 14:21:06

Veliki up Crvene zvezde pred vrati Stožic?! V Olimpijo prihaja nov napadalec, tu so podrobnosti prestopa!

m24.si
Nemanja Motika je naslednja okrepitev Olimpije.

Pestro kadrovanje pri Olimpiji se očitno nadaljuje. Kot so v zadnjih majskih dneh poročali kolegi s tiskane izdaje EkipeSN, se je ljubljanski klub zelo ogrel za Nemanja Motiko, končni dogovor pa naj bi bil zelo blizu. Zdaj se odmeven prestop, kot vse kaže, uresničuje.

Za koga gre? Bilo je 2. februarja 2022, ko je akademija bavarskega ustroja na svojih družbenih omrežjih napovedala odhod 18-letnega talenta. Nemanja Motika je sredi sezone, v kateri je za drugo ekipo na 24 tekmah dosegel 15 zadetkov, predčasno zaključil sodelovanje z Bayernom in se podal v Beograd; Crvena zvezda je v nasprotni smeri poslala odškodnino v višini 2,5 milijona evrov in s tem zapečatila rekorden prestop.
Mladenič je postal eden najdražjih nogometašev v zgodovini beograjskega kluba. V Nemčiji rojeni krilni napadalec s srbskim potnim listom na Marakani ni upravičil visokih pričakovanj. Čeprav so pri Zvezdi poltretji milijon odšteli kot naložbo za prihodnost, z njim so navsezadnje podpisali štiriletno pogodbo, so upravičeno pričakovali tudi takojšnji učinek. Motika si v hudi konkurenci ni izboril prostora, v prvi ekipi prave priložnosti ni dočakal in med zimskim prestopnim rokom letošnje sezone so ga srbski delodajalci kot posojenega nogometaša poslali v avstrijski Lustenau.



Tudi na zelenicah naših severnih sosedov njegov prispevek ni bil takšen, kot bi ga pričakovali. V avstrijskem prvenstvu je odigral 14 tekem, na katerih se je podpisal pod en zadetek in eno asistenco; v prvi polovici maja je prekinil več kot leto dni trajajočo strelsko sušo. Bolj ali manj je bilo jasno, da ob takšni formi prostora zanj pri Crveni zvezdi ne bo, situacijo pa so zelo pozorno spremljali pri Olimpiji. Zdaj so odhod Motike potrdili tudi srbski mediji, ki prav tako poročajo, da bo krilni napadalec kariero nadaljeval v slovenski prestolnici.

Po informacijah srbskega Sportala naj bi Motika v Ljubljano prišel brez odškodnine, a se je Zvezda zavarovala. Zaslužek ob vsaki naslednji prodaji do višine 1,5 milijona evrov bo namreč v celoti romala na Marakano. Če bi nekdanji up Bayerna pri Olimpiji znova eksplodiral in bi Ljubljančani zanj v prihodnosti iztržili še več, pa si bosta Olimpija in Crvena zvezda razdelili del zneska, ki bo presegal 1,5 milijona evrov. Slovenskim prvakom bo ostalo 80 odstotkov.

Članki iz rubrike