tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.06.2023 13:46:33

Kdo je bil najboljši v prvi ligi? Številke ne lažejo, to je najboljša enajsterica!

Vas zanima, kdo so bili najboljši posamezniki končane sezone v slovenski prvi ligi?

Pravkar končana klubska sezona je v popolnosti pripadla Olimpiji. Ljubljančani so osvojili dvojno krono, najboljši so bili tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju, kjer so v velikem finalu po pravi drami premagali svoje večne rivale iz štajerske prestolnice. 

Kdo pa so bili najboljši posamezniki sezone? Za odgovore smo se obrnili na Wyscout, program, ki ga uporabljajo klubi, nogometni agenti in številni preostali nogometni deležniki za analiziranje posameznih nogometašev. 

Wyscout je v najboljšo enajsterico slovenske prve lige (sistem 4-4-2) uvrstil Matevža Vidovška, na desnem boku se je znašel Amar Beganović iz Mure, osrednja branilca sta dva Celjana, Damjan Vuklišević in David Zec, na levem bočnem položaju je brnailec Brava Matija Kavčič. 

IMG-20230531-WA0011
V osrčju zvezne vrste kraljuje dvojec Olimpije, Mario Kvesić in Svit Sešlar, na obeh krilnih polložajih sta Martin Kramarič in Aljoša Matko. V napadu presenečenj ni, najboljši strelec v letošnji sezoni Žan Vipotnik in njegov prvi zasledovalec Mirlind Daku zaključujeta to zares odlično enajsterico. 

IMG-20230531-WA0012
Zanimiv pa je tudi pogled na najboljšo enajsterico slovenske prve lige za igalce U-21. Na golu je Murin Klemen Mihelak, v obrambi so Tin Hrvoj iz Radomelj na desnem boku, domžalski Mark Strajnar na levem in v osrčju obrambe Olimpijin dvojec Marcel Ratnik - Pascal Estrada. Na desnem krilu je Emir Saitoski iz Domžal, na levem Ivan Brnić iz Maribora, na položaju centralnih vezistov pa Olimpijin Svit Sešlar in Alen Korošec iz Tabora. V napadu sta jasno Žan Vipotnik iz Maribora, ob njem pa še celjski napadalec Charles Ikwuemesi.

Članki iz rubrike