franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
1 02.06.2023 12:01:49

Mura bo dobila novo moč, v 1. SNL je zbral že 215 nastopov

Aleš Cipot
Stopil bo v čevlje Gregorja Balažica.

Mirlind Daku, Martin Šroler in Nejc Vidmar so postali preteklost Mure, Gregor Balažic je sklenil igralsko kariero in se bo v Fazaneriji preizkusil v drugačni vlogi, nova moč je Almin Kurtović, po Andreju Kvasu bo naloge pomočnika Dejana Grabića prevzel Rok Hanžič. To so črno-bele kadrovske informacije, ki jim nihče ne more oporekati, toda zdi se, da je bilo vse to le še ogrevanje za precej bolj razgibano dogajanje. V prihodnjem in hkrati zadnjem tednu pred začetkom priprav naj bi bilo glede sestave igralskega mozaika znanega že veliko več, dejstvo pa je, da del njega ne bo več Amar Beganović. Kot smo že poročali, se 23-letni desni bočni branilec vrača v Bosno in Hercegovino, kjer bo okrepil Sarajevo. Dogovorjene so vse podrobnosti prestopa, manjka le še podpis pogodbe. Ponovimo, Prekmurci naj bi na račun odškodnine dobili 100 tisoč evrov, še nekaj zaslužka si lahko obetajo iz dogovorjenih bonusov in od odstotkov pri naslednji prodaji igralca.

"Drži, da bi si lahko že kmalu nadel bordo dres," je za spletno stran bosnainfo.ba potrdil glavni igralec zgodbe. "Evropa je bila cilj Mure, ki je ostal neuresničen, zato so se razmere spremenile. Glede proračuna, glede vsega," je Amar Beganović poskušal utemeljiti svoj odhod iz Murske Sobote. Njegovo mesto ob desni stranski črti bo bržčas moral zasesti Srđan Kuzmić, toda kapetan slovenske mladinske reprezentance naj bi bil zanimiv za določene klube iz tujine, zato možnosti prodaje ne gre izključiti. Če bi se res zgodila, bi se na svoj osnovni položaj gotovo vrnil Žiga Kous, logična izbira za levo stran se zdi Almin Kurtović.
Morda bodo prihajajoči dnevi postregli s kakšno novo rešitvijo, med drugim naj bi bila znana nadaljnja usoda Mihe Kompana Breznika, skoraj zagotovo pa bodo muraši kmalu predstavili novega osrednjega branilca. Izkušenega, ki se lahko pohvali z 215 nastopi v 1. SNL. Če v zadnjem trenutku ne bo nepredvidljivih zapletov, bo konkurenco v obrambi zaostril Gaber Dobrovoljc, ki je zadnje prvenstvo končal v Radomljah, pred tem je zvezdne trenutke doživljal z dvakratnimi prvaki iz Domžal, vmes se je preizkusil v Turčiji in na Islandiji. Naši viri so nam prišepnili, da naj bi se 30-letni nogometaš s Sobočani že uskladil o pogojih sodelovanja in bilo bi presenečenje, če se ne bi udeležil začetka priprav pod vodstvom Dejana Grabića. Stopil bo v čevlje Gregorja Balažica, obenem ni nepomembno, da Kobie Morris ni brez snubcev in da se zanimanje za Kaija Cipota zgolj stopnjuje.
V preteklih dneh so se močno razbohotila predvidevanja, da bi utegnil Muro okrepiti mladi slovenski reprezentant Emir Saitoski. Iz zanesljivih krogov smo dobili namig, da se v tej smeri res nekaj dogaja, povrhu precej konkretnega, vendar dogovora še ni, v Severni Makedoniji rojeni krilni napadalec Domžal naj bi imel na mizi tudi ponudbo Maribora. K temu dodajmo, da naj bi v prekmurski prestolnici ostal Dardan Shabanhaxhaj, a ne več s statusom posojenega igralca Sturma, več negotovosti pa je glede prihodnosti Domantasa Šimkusa, Lazarja Zličića, Nikole Petkovića in Ognjena Stijepovića. Litovski reprezentant je menda najbližje temu, da se z vodilnimi možmi kluba dogovori za predčasno prekinitev sodelovanja, bržčas pa se bo za mesto v zvezni vrsti znova potegoval Samdindin Ouro, ki je bil do zdaj posojen v Radomljah.

Članki iz rubrike