franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 02.06.2023 11:47:38

Kaos v Italiji! V 95. minuti se jim je zrušil svet, potem so podivjali in igralcu zažgali avtomobil (video)

Navijači Brescie se nikakor niso sprijaznili z izpadom v tretji rang tekmovanja. Policisti so imeli do srede noči polne roke dela.

Odločilna tekma za obstanek v serie B, drugem kakovostnem razredu pri zahodnih sosedih, se je končala dramatično. Potem ko je domača Bresica od 74. minute vodila z 1:0 in tako izničila zadetek Cosenze iz prve tekme, ki se je končala z minimalno prednostjo ekipe iz Kalabrije, so gostje v peti minuti sodnikovega dodatka, ko so že vsi na stadionu čakali na podaljške, poskrbeli za hladen tuš na stadionu Mario Rigamonti.

brescia navijaci


Andrea Meroni je Brescio poslal v tretjo ligo, navijači na tribunah pa so preprosto ponoreli. Tekma je bila prekinjena, saj so na zelenico poletele goreče bakle, sledil je vdor navijačev na igralno površino. Tepež z varnostniki in policisti je bil neizbežen. Igralci so v strahu zbežali v slačilnico in se zaklenili, navijači pa se še dolgo ostali na stadionu. Nemiri so se nadaljevali tudi izven stadiona, kjer je v plamenih končal avtomobil branilca Brescie Matthieua Huarda. Tako med navijači kot tudi med varnostniki in policisti je bilo precej poškodovanih, številni huligani so pristali za rešetkami. Ulični boj se je zaključil komaj sredi noči.

Podoba naslednjega jutra je bila boleča: razdejanje po ulicah, težke navijaške glave po burnem ponočevanju, soočenje mnogih s sodnimi organi, domači klub pa v tretji ligi. To se je zgodilo prvič po dolgih 38 letih, Brescia je namreč v serie C nazadnje nastopala v sezoni 1984/85. Pred tremi leti je bila celo prvoligaš. Klub, dres katerega sta nosila tudi Roberto Baggio in Pep Guardiola, bo poleti krenil iz začetka, svoje misli pa bodo morali očistiti tudi navijači, ki se bodo prej ali slej sprijaznili z novo realnostjo.

Značke: brescia, italija

Članki iz rubrike