stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 02.06.2023 10:22:14

Safet Hadžić o novem izzivu v 1. SNL: Da bi bil grožnja? Takole je ...

alesfevzer.com
Poročali smo že, da se Safet Hadžić vrača na slovensko prvoligaško sceno. Zgodilo se bo v Kopru in v drugačni vlogi, kot smo ga vajeni.

"Pogodbe še nismo podpisali," se je najprej odzval Safet Hadžić, ko smo želeli, da nam potrdi, da se je lotil novega izziva na Bonifiki. "Vendar drži, da smo se načeloma o vsem že dogovorili, tako da kakšnih zapletov ne gre pričakovati," je pristavil nekdanji trener Olimpije in bil nato pripravljen spregovoriti o tem, kako naj bi bilo vse skupaj videti. Kako naj bi potekalo. "Sodelovanje bo večplastno. V prvi vrsti bi rad z nasveti pomagal trenerju Zoranu Zeljkoviću in športnemu direktorju Ivici Gubercu. Oba sta mlada in mislim, da sem v dozdajšnji karieri pridobil kar nekaj izkušenj, s katerimi bi jima lahko pomagal. Ni dvoma, da sta nadvse perspektivna, in s skupnimi močmi si bomo prizadevali, da bi postala še boljša. Gotovo se bom trudil po najboljših močeh, da bi k temu prispeval čim večji delež."

Na igrišče naj se naš sogovornik ne bi 'spuščal'. "Ne, to ni predvideno in niti ni potrebno, seveda pa bom spremljal dogajanja in si ogledal dva, tri treninge tedensko. Trenerju bom vedno na voljo. Za karkoli in kadarkoli. Pripravljen sem mu ponuditi vse svoje znanje in vse, kar je za dobrobit kluba. Res bom pomagal, kolikor se bo le dalo. Tudi z mnenji o okrepitvah in predvsem z iskanjem primernih novih moči. Saj veste, da več glav več ve," se je nasmejal Safet Hadžić. "Vem, da v Kopru dobro delajo in vem, da je Zoran kakovosten trener ter da je Ivica zelo ambiciozen športni direktor. Nadvse jima privoščim uspeh, prav tako kot klubu, in verjamem, da bi moje izkušnje lahko prišle prav," je nadaljeval 54-letni strokovnjak.
Seveda je jasno, da bo treba jasno določiti 'pravila igre' sodelovanja, že tako ali tako pa se bo nemogoče izogniti namigovanjem, da prihod našega sogovornika pomeni 'grožnjo' za Zorana Zeljkovića. "Ne, nisem grožnja. Nikakor ne! Nisem prišel zaradi tega. Prišel sem zato, da Zoranu pomagam narediti dober rezultat in postati še boljši trener. Poznam ga. V Olimpiji je bil moj igralec, je ambiciozen. Kot sem že dejal, dela zelo dobro in verjamem, da je pred njim lepa trenerska kariera. Tudi njegova želja je bila, da se mu pridružim. Ve, da nisem oseba, ki bi mu hotela kaj slabega. Interes vseh nas mora biti le, da bi bil Koper uspešen in bi razvili čim več igralcev, ki bi imeli prodajni potencial. To je za preživetje slovenskih klubov izjemnega pomena," se je odzval Safet Hadžić.

Članki iz rubrike