Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
3 08.06.2019 08:35:46

Predsednik Gorice Hari Arčon je RAZKRIL: TEGA ne bomo dovolili, TOLE je naš cilj!

Arsen Perić
Gorica je s porazom v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige, v katerih je bil od nje boljši sežanski Tabor, dosegla najnižjo točko v zgodovini kluba.

Besni navijači so po tekmi na 'zagovor' poklicali igralce, slišati pa je bilo tudi veliko izrazito negativnih opazk na delo uprave, ki jo vodi predsednik Hari Arčon. S slednjim so se kolegi pri tiskani izdaji Ekipe SN pogovarjali o trenutni situaciji v klubu in njegovi prihodnosti.

Kakšne bodo posledice izpada štirikratnih prvakov v drugi kakovostni razred tekmovanja na sončni strani Alp, kar se je zgodilo prvič v klubski zgodovini? To je po črni goriški nedelji, ki bo še zelo dolgo bolela, nadvse vznemirljivo vprašanje, pravih odgovorov pa za zdaj ni. V mestu vrstnic sicer zagotavljajo, da si prizadevajo ohraniti stabilnost, strniti vrste in storiti vse potrebno za takojšnjo vrnitev med elito.

Drugoligaška druščina naj bi bila priložnost za gradnjo novih in dovolj trdnih temeljev za lepšo prihodnost, za vrnitev na nekdanja pota, a dejstvo je, da bo naloga enega od stebrov slovenskega nogometa, ki je dal številne odločne reprezentante, vse prej kot lahka.

Pred začetkom pravkar končane sezone ga bržčas ni bilo junaka, ki bi si drznil napovedati zgodovinski trenutek v slovenskem klubskem nogometu; prvi izpad Gorice v drugi kakovostni razred. Toda zgodilo se je tudi to, kar se je zares zdelo nepredstavljivo, kar je prav gotovo posledica napačnih odločitev, ki so si jih privoščili vodilni možje štirikratnih prvakov. In bilo jih je veliko, z vsako naslednjo so se modro-beli vse bolj pogrezali v blato, se bližali prepadu. Ampak kultni klub je kljub vsem zmotam imel tudi priložnost za popravni izpit, a ga ni opravil.

Še več, pogorel je na celi črti, v dodatnih kvalifikacijah so bili uspešnejši Kraševci. Senzacija? Na prvo žogo vsekakor, toda Tabor je dovolj kakovosten, organiziran in stabilen, da je znal unovčiti zmote tekmecev in psihološko stanje varovancev Saše Kolmana po številnih slabih dosežkih.


Navijači so ogorčeni. Upravičeno, ampak kot pravi ena od zimzelenih hrvaških glasbenih uspešnic – 'Di si bija kad je grmilo? (Kje si bil, ko je grmelo?)'. Ne, ko se je ladja začela potapljati, so navijači kalvarijo v glavnem le opazovali. Povrhu s precejšnje distance. Tako tisti na glavni tribuni kot organizirana skupina.

V Športnem parku se jih je na tekmah zbiralo le nekaj 100, kar je za klub takšnega ugleda prav gotovo veliko premalo, v prvi vrsti pa skromne številke razkrivajo 'privrženost' tistih, ki zdaj prisegajo na večno ljubezen …

Na vodstvo kluba se je vsul plaz obtožb. Utemeljenih in morda tudi nekoliko manj, a zdaj je kajpada osnovna naloga odgovornih, da voz potegnejo iz blata. Vsaj za zdaj kaže, da na vrhu klubske piramide ne bo premikov, čeprav v nastalih razmerah morebitni preobrat nikoli ni povsem izključen.

Sredi tedna se je UO sestal na kriznem sestanku, na katerem so bili pogledi usmerjeni tako v bližnjo preteklost kot tudi prihodnost. "O pretirano konkretnih zaključkih za zdaj ne morem govoriti. V tem trenutku so še precej skopi, saj določene stvari urejamo in jih moramo urediti, ampak pomembno je spoznanje, da pokrovitelji klubu še naprej stojijo ob strani. Začenjamo projekt za naslednjo sezono. Začeli smo se pripravljati za napad na naslov prvaka v 2. SNL in takojšnjo vrnitev med prvoligaše. Prepričan sem, da nam bo uspelo," je dejal predsednik Hari Arčon, ki v prihajajočem obdobju vidi tudi priložnost za postavljanje novih temeljev. "Prav gotovo bo treba odpraviti napake, ki smo jih počeli. Analizirali smo naše delo in nekatere odločitve ter prišli do določenih spoznanj, ki jih bomo poskušali čim bolje unovčiti. In dejstvo je, da so potrebne spremembe, ki bodo prinesle nov zagon za uresničevanje novih ciljev."

In katera je največja napaka, ki jo je razkrila analiza? "Kadrovanje je šlo v napačno smer, o tem ..."

CELOTEN POGOVOR S HARIJEM ARČONOM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike