Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 08.06.2019 08:00:40

Na obisku pri IGORJU BENEDEJČIČU: Šok! Kje sem? Na Nevrološki kliniki?

Jurij Kodrun
Začetek priprav Matjaža Keka in njegovih varovancev na sinočnjo kvalifikacijsko preizkušnjo v Celovcu so – žal – zaznamovale resne zdravstvene težave Igorja Benedejčiča.

Primorskega strokovnjaka je zadela možganska kap, v kranjskogorski bazi izbrane vrste so se odvijali dramatični trenutki. Srhljivi, kakršnih si v življenju ne želimo. Oziroma si jih želimo čim manj.

NAJ VIDI VSA SLOVENIJA! Benedejčič teden po kapi GANLJIVO NAGOVORIL IGRALCE, posnetek naježi! (video)


Na srečo je bil strelec prvega gola za slovensko reprezentanco deležen takojšnje vrhunske zdravniške oskrbe, nakar je po hitrem transportu s helikopterjem na srečo tudi operacija v UKC Ljubljana uspela na najboljši možni način. Vrhunsko! In kmalu smo dočakali, kar je nogometna družina na sončni strani Alp tako zelo nestrpno pričakovala; obetavne informacije o stanju najtesnejšega selektorjevega sodelavca, ki zdaj uspešno okreva na Nevrološki kliniki, kjer smo ga obiskali v petkovem dopoldnevu.

benedejcic_JK19786
Jurij Kodrun
Resne zdravstvene težave Igorja Benedejčiča so pretresle nogometno Slovenijo. Zelo pretresle. Tistega prekletega petka so bile misli vseh pri reprezentančnem trenerju, za katerim so številne zahtevne preizkušnje na igrišču in tik ob zelenici, toda 31. maja je igral najtežjo. Pri 49 letih! In jo dobil! V rednem delu. Še več. Igral je tako dobro, da je bil zmagovalec odločen že po prvem polčasu ... Niti pomislil ni, da bi zahtevnemu bolezenskemu stanju dovolil, da ga morda premaga. Pri takšnem borcu, kot je Bene, za kaj takega ni bilo šans ...

"V športu so zmage in porazi. Ko slaviš, veš, da boš prej ali slej izgubil. In ko izgubiš, veš, da boš naslednjič, ali kmalu, spet zmagal. Tisto je šport, to pa je bil boj za življenje. V primerjavi s tem je vse ostalo nepomembno," je v dneh po drami med drugim razmišljal Matjaž Kek in prioritete postavil na pravo mesto.

In zdaj se Igor Benedejčič bori še naprej. Zmagati hoče s še višjo razliko, močnega tekmeca želi dotolči. Da morda ne bi pomislil, da bi mu lahko v prihodnje kakorkoli škodoval. Vplival nanj. Strelec prvega gola za slovensko reprezentanco, ki ga je dosegel v Talinu, v teh dneh okreva na Nevrološki kliniki - UKC Ljubljana. Kakopak je najpomembnejše spoznanje, da okreva uspešno, o čemer smo se prepričali na lastne oči.

Ko smo stopali proti njegovi bolniški sobi, negotovosti ni manjkalo. Priznamo. Ali Igor Benedejčič res okreva tako uspešno, kot so govorile informacije, ki smo jih dobivali iz različnih virov? Je mogoče, da je nekdo, ki ga je pred natanko tednom dni zadela možganska kap, že na nogah z željo, da bi se nemudoma vrnil na klop? Da, je mogoče! In je tako! Pozdravili smo 'mladeniča', ki je kljub vsemu, kar je preživljal v preteklih dneh, izžareval energijo. "Kako si, Bene?" je bilo logično prvo vprašanje. "Molto bene," se je duhovito odzval glavni igralec zgodbe. S seboj smo imeli tudi naš časopis izpred tedna dni. "Bene, drži se," je bilo sporočilo na naslovnici, za nekdanjega odličnega vezista ni bila neznanka: "Govorili so mi o njej, videl sem jo. To me je dvignilo."

Kdaj se je zgodil usodni trenutek? "Ko sem prišel v sobo, sem si nastavil budilko ob 7.30, da bi bil lahko pravočasno na igrišču in pripravil vse potrebno za izvedbo treninga. Brez težav sem se zbudil in odšel proti stranišču, ko sem se v nekem trenutku obrnil, izgubil nadzor nad nogo in padel ter si ob tem zlomil ključnico. Slabo sem se počutil, nato je kmalu zazvonil mobitel. Prvič, drugič, tretjič … "

CELOTEN POGOVOR Z IGORJEM BENEDEJČIČEM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike