Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

NU
NU
10 07.06.2019 22:29:36

ZASKRBLJUJOČE: Tudi vsemogočni Jan ni pomagal

Martin Metelko
Slovenija se iz sosednje Avstrije vrača praznih rok.

Slovenija tudi v tretjem kvalifikacijskem srečanju ni uspela zmagati, še več, po porazu v Celovcu (0:1) so njene delnice še malce padle.

Najboljši mož v slovenski izbrani vrsti je bil Jan Oblak, a tudi vratar madridskega Atletica je bil nemočen v 74. minuti, ko je Guido Burgstaller odbitek pospravil v mrežo.


AVSTRIJA - SLOVENIJA 1:0

(0:0)
* Stadion ob Vrbskem jezeru, gledalcev 19.200, sodniki: Kulbakov, Žuk in Masljanko (vsi Belorusija).
* Strelec: 1:0 Burgstaller (74.).
* Avstrija: Lindner, Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer, Laimer (od 82. Ilsanker), Lazaro, Sabitzer (od 71. Burgstaller), Schlager, Alaba (od 90. Kainz), Arnautović.
* Slovenija: Oblak, Stojanović, Mevlja, Al. Struna, Jokić, Kurtić, Bijol (od 63. Popović), Zajc (od 69. Bohar), Črnigoj (od 78. Berić), Iličić, Šporar.
* Rumeni kartoni: Lazaro, Burgstaller; Črnigoj.
* Rdeči karton: /.

Slovenska vrsta je po dveh neodločenih izidih proti Izraelu in Severni Makedoniji danes v Celovcu vknjižila še poraz proti Avstriji. Ta rezultatsko in po igri ni bil tako hud kot lanski prijateljski na istem prizorišču, a vendarle boleč in hkrati spet zaslužen.

Selektor Kek je tekmo začel s pričakovano postavo v odsotnosti poškodovanih Reneja Krhina in tudi Benjamina Verbiča, ki je pred tekmo na družabnih omrežjih zaželel srečno soigralcem. Oba sta soigralce spodbujala s tribun. Tako so sredino slovenske vrste sestavljali Jasmin Kurtić, Jaka Bijol, Miha Zajc in Domen Črnigoj, pred njimi sta bila v bolj napadalnih vlogah Josip Iličić in Andraž Šporar.

Pri domačih je v konici napada začel doslej edini (dvakratni) strelec v teh kvalifikacijah Marko Arnautović, ki je dvakrat zadel tudi na lanski prijateljski medsebojni tekmi na istem stadionu, prvi zvezdnik David Alaba, znan tudi po svojih prostih strelih, pa je začel na levi strani zvezne vrste oziroma na krilu.

Prav Alaba in Arnautović sta bila prva, ki sta zagrozila. Bayernov nogometaš je ves čas mučil in preigraval Petra Stojanovića, tudi takrat je mimo njega podal do soigralca v napadu, ki pa je iz prve zgrešil.

Dve minuti zatem je bil Jan Oblak na mestu po poskusu Marcela Sabitzerja, slednji pa je bil nevaren po novi akciji po Stojanovićevi strani v 25. minuti, ko je streljal z glavo, Oblak pa je izvrstno posredoval in žogo odbil v vratnico.

V 33. minuti je znova Stojanović nespretno žogo ob posredovanju podal točno na noge Xaverju Schlagerju, čigar dvoboj ena na ena je dobil Oblak. Šest minut pozneje je Alaba poskusil s prostega strela, a Oblak ni imel veliko dela, tako kot ob Sabitzerjevem poskusu ob koncu polčasa.

Na drugi strani so Slovenci zdržali želenih 20 minut, pol ure, a so bili Avstrijci vendarle ves čas konkretnejši. Je pa dvakrat poskusil Domen Črnigoj, obakrat je bil precej daleč od uspeha, tako kot tudi Šporar v 16. minuti. Malce vroče je bilo pred avstrijskimi vrati tudi v 43. minuti, a Slovencem ni uspelo priti do pravega zaključka.

V drugem polčasu, ko so se po bojkotu zaradi predragih vstopnic, vzvišenega odnosa igralcev in dejstva, da so zahtevali domače tekme na Dunaju, oglasili najzvestejši domači navijači, se je takoj nadaljeval pritisk domačih, med drugim je Aljaž Struna v zadnjem trenutku blokiral Alabov poskus malce z leve.

V 50. minuti pa je Stojanović dobro podal z desne strani, Šporar je poskusil z glavo, Heinz Lindner pa je žogo ujel. Devet minut pozneje je z roba kazenskega prostora na drugi strani poskusil Valentino Lazaro, a je bil nenatančen.

V 63. minuti je skušal ne ravno zanesljivo defenzivno zvezno vrsto Kek učvrstiti z debitantom Denisom Popovićem namesto Bijola, a v 69. minuti so imeli Avstrijci nov poskus, ko je Andreras Ulmer žogo poslal mimo gola.

Kek je nato v igro poslal še hitronogega Damjana Boharja, a v 74. minuti so gostitelji povedli, ko je najprej Oblak obranil strel Arnautovića iz bližine, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil Guido Burgstaller, ki je le malce pred tem vstopil v igro namesto izžvižganega Sabitzerja.

Nekaj sreče je imela Slovenija tudi v 77. minuti, ko je sodnik dosodil le prosti strel na robu kazenskega prostora po Stojanovićevem igranju z roko, takoj zatem pa je Kek ob Šporarja v napad poslal še Roberta Berića. Prav ta je imel v 80. minuti lepo priložnost z glavo, a je zgrešil cilj, tako kot Šporar v 89. minuti.

Značke: slovenia, avstrija

Članki iz rubrike