Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.02.2016 09:57:44
Deli članek:

Jurčić o Novakoviću: Da ne bi naredili več škode kot koristi

Drago Wernig - TAKA

Kdaj bo slovenski reprezentančni napadalec v vijoličastem dresu dosegel želeno raven pripravljenosti?

Od torkovega dopoldneva je mariborska zasedba popolna, Milivoje Novaković se je pridružil vadbi z novimi soigralci. "Dobili smo vrhunsko kakovost in ogromno izkušenj," pravi Krunoslav Jurčić. "Zdaj je naša naloga poskrbeti, da bo njegova pripravljenost čim prej na želeni ravni. Pomembno je, da se Milivoje Novaković kot izkušen profesionalec v fizičnem smislu ni zapustil in da je tudi njegova genetika takšna, da ni nagnjen k pridobivanju kilogramov. Prvi testi so obetavni, pokazali so, da je prišel v dokaj dobrem stanju. Ne bomo šli v močnejše prijeme, zdaj ne bo začel opravljati klasičnih priprav, ampak bo napredoval ob delu z ekipo, počasi ga bomo uvajali v želeno formo. Zlasti strelsko, ki je tako zelo pomembna," je nadaljeval trener mariborskega prvoligaša in poudaril: "V tem prehodnem obdobju bo njegova povratna informacija zame izjemnega pomena. Da ne bi naredili več škode kot koristi." 

Medtem se je hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi kakopak že lotil temeljite priprave na tekmeca v uvodnem spomladanskem krogu: "Imam posnetek zadnje prijateljske preizkušnje Celjanov v Novi Gorici. Glede na informacije, ki jih bom dobil, se bom odločil, kako in kaj." 

POMEMBNI SO MOJI IGRALCI
Letošnji prestopni rok je bil pester kot že dolgo ne. Kot še nikoli. V kolikšni meri je to vplivalo na Mariborčane? "Seveda smo spremljali in spremljamo dogajanja. Vemo, kaj se dogaja, toda kot sem poudaril že večkrat, sem osredotočen na svojo ekipo. Pomembni so mi moj prestopni rok in igralci, ki prihajajo k nam. Pomembno je, da smo dobro opravili priprave, da je ozračje v moštvu na visoki ravni in da smo pripravljeni za začetek nadaljevanja prvenstva," je odvrnil Krunoslav Jurčić.