Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.02.2016 08:43:37
Deli članek:

Olimpija uradno potrdila prihod nekdanjega srbskega reprezentanta

NK Olimpija

Olimpija je tik pred prvo spomladansko tekmo s Koprom dobila naslednjo odmevno okrepitev.

Za leto in pol je pogodbo z Olimpijo podpisal naslednji nogometaš, ki bi moral spomladi igrati pomembno vlogo v zeleno-belem moštvu. V skladu z napovedmi se je v Stožice preselil Danko Lazović, izkušeni napadalec iz Srbije, ki ima za sabo odmevno kariero. Začel jo je pri Partizanu iz Beograda, nato je igral za kar nekaj znanih evropskih klubov: Feyenoord, PSV, Bayer Leverkusen, Vitesse, Zenit, Rostov. Nazadnje je igral na Kitajskem, kjer je preživel leto dni, v Ljubljano je prišel kot prost nogometaš brez pogodbe.

"V Ljubljano sem prišel iz dveh razlogov. Prvi je zagotovo trener Marko Nikolić, s katerim sem imel priložnost sodelovati že v beograjskem Partizanu, drugi pa je povezan z zelo zanimivim in obenem ambicioznim projektom, ki so si ga zastavili v vodstvu kluba. Prisotna je velika želja, da po dolgih 20 letih v prestolnico vrnemo tako želeni naslov državnega prvaka. Glede na to, da sem nove soigralce spoznal šele včeraj, v tem trenutku zelo težko povem kaj več kot to, kar sem slišal od trenerja. To pa je, da ima Olimpija odlično zmes izkušenejših igralcev in mladih nadarjenih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost. Moram priznati, da sem navdušen nad sprejemom vseh ljudi v klubu in komaj čakam, da se vse skupaj začne," je ob prihodu v Slovenijo dejal 32-letni Lazović.

Trener zmajev Marko Nikolić je pristavil: "Zelo sem srečen in zadovoljen, da se nam je pridružil tako kvaliteten nogometaš. O kakovosti Danka Lazovića je brezpredmetno izgubljati besede, saj gre za dokazanega igralca z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Imel sem to srečo in čast, da sva leto in pol sodelovala pri beograjskemu Partizanu, izjemna kariera, ki jo je ustvaril v tujini, pa zgolj priča o njegovih nogometnih in človeških kapacitetah. Ne le, da je odličen nogometaš, ima tudi izjemen značaj. Njegova tekmovalnost ne pozna meja, saj je znano, da, kjerkoli je igral, je storil čisto vse, da je njegovo moštvo na koncu slavilo in osvajalo lovorike. Lahko smo izjemno zadovoljni, da se je tako izkušen in kakovosten nogometaš odločil za prihod v Olimpijo."