Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb, jz
jb, jz
25.02.2016 07:43:49
Deli članek:

Reševanje obubožanega Rudarja: Bo Pavlović pripeljal stare znance?

Grega Wernig

V Velenju so razmere še vedno kritične, toda Rudarju bo morda že v kratkem na pomoč priskočil investitor iz tujine.

Tik pred začetkom drugega dela sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije v Velenju še naprej vladajo vse prej kot idilične razmere. Nogometaši Rudarja se še vedno utapljajo v revščini, rešitve pa vsaj na prvi pogled ni na vidiku. Toda mar je res tako?

O tem, kako težko je življenje na stadionu Ob jezeru v zadnjih mesecih, smo v preteklosti že večkrat poročali. Najhuje je zagotovo nogometašem, ki so zadnjo plačo dobili zdaj že skorajda davnega lanskega avgusta, da bi lahko vsaj malce prebrodili nastale težave, jim je sindikat SPINS pred kratkim posodil 30 tisoč evrov. Vsak posameznik je na račun tako prejel okoli 1100 evrov, kar je po tako dolgem obdobju brez prihodkov seveda zgolj kaplja v prazno rečno strugo.

No, toda morda se bodo v kratkem obzorja zjasnila tudi za velenjski klub. Težko sicer po zaslugi nemških investitorjev, ki so v klub prišli prek športnega direktorja Spasoja Bulajića. Nemci so zdaj že tarča tožbe, saj se po naših informacijah sklenjena pogodba ne izvršuje. Se je pa, kot smo prav tako že pisali, v reševanje obubožanega velenjskega kluba vključil tudi Zoran Pavlović in nekdanji slovenski reprezentant naj bi bil vse bližje temu, da v rudarsko mesto le pripelje ljudi, ki bodo normalizirali alarmantno stanje.

NEKOČ SO VODILI VORSKLO
Kot smo izvedeli, bodo v naslednjih dneh v Velenje pripotovali ljudje iz Ukrajine, in sicer v želji, da bi ob posredništvu Zorana Pavlovića z vodstvom Rudarja sklenili dogovor o sodelovanju. Ker so vodilni možje Rudarja kar sami priznali, da najpozneje do marca potrebujejo vsaj 20.000 evrov, če ne bo ogrožena tekmovalna licenca za sezono 2016/17, veliko manevrskega prostora za pogajanje nimajo.

Dejansko imajo zvezane roke, in če se bo izkazalo, da so Ukrajinci vsaj kolikor toliko resni, jim kaj drugega, kot se z njimi dogovoriti za sodelovanje, ne bo preostalo. Kdo so ljudje, ki prihajajo v Slovenijo z željo, da bi pomagali Rudarju, za zdaj ostaja zavito v tančico skrivnosti. Je pa do nas prišla govorica, da gre za poslovneže, ki že premorejo nogometne izkušnje. Pavlović naj bi namreč navezal stike z ljudmi, ki so na začetku 21. stoletja vodili ukrajinski nogometni klub Vorskla Poltava. V letih 2003 in 2004 je na stadionu Butovski igral tudi danes 39-letni Pavlović, ki se je, kot vse kaže, odločil, da bo poznanstva iz preteklosti izkoristil za reševanje svojega matičnega kluba.

Pred tem se je v petem največjem slovenskem mestu šušljalo tudi to, da bi Rudarju na pomoč lahko priskočili določeni investitorji iz Zagreba, a zdaj naj bi bilo precej bolj verjetno, da bodo velenjsko nogometno krizo reševali Ukrajinci. Če to drži, se seveda poraja vprašanje, pod kakšnimi pogoji bodo pripravljeni ponuditi svojo pomoč. Lepe oči zagotovo ne bodo dovolj, zato je bržčas primerna naslednja misel: mar je rešitev povezana tudi s spremembami v vodstvu kluba? Ni nemogoče.

www.alesfevzer.com