Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
25.02.2016 09:33:19
Deli članek:

Najbolj priljubljen športnik na svetu je Ronaldo

Reuters

Ste se kdaj vprašali, kdo je najbolj priljubljen športnik na svetu?

Bo že držalo, da Cristiano Ronaldo v zadnjih letih na športnem področju v hrbet gleda le največjemu tekmecu Lionelu Messiju, brez dvoma pa je Portugalski nogometaš nesporni kralj družabnih omrežji.

Cristiana Ronalda namreč na treh najbolj popularnih družabnih omrežjih spremlja več kot 200 milijonov sledilcev. To je kar 78 milijonov več, kolikor jih na družabnih omrežjih spremlja drugega najbolj priljubljenega športnika, in sicer argentinskega nogometaša Messija.

Podjetje, ki se ukvarja s takšnimi raziskavami, je še ugotovilo, da Ronaldo na dan dobi okoli 137 tisoč novih sledilcev, večina pa ga spremlja prek facebooka. Tam jih je do danes zbral že skoraj 110 milijonov, na instagramu jih ima malce manj kot 50 milijonov, na twitterju pa 40 milijonov.

In kje so ostali? Na twitterju Ronaldu sledijo LeBron James (28 milijonov sledilcev), Neymar (21 milijonov) in Wayne Ronney (12,6 milijonov). Velika luknja med Ronaldom in drugim najpopularnejšim je na facebooku. Drugi je Messi, ki ima tam 83 milijonov navijačev, daleč zadaj pa je Neymar, in sicer z 55 milijoni sledilcev. Precej manjša razlika je na instagramu, saj ima drugi Neymar 43 milijonov sledilcev, Messi pa 37 milijonov.