kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 12.12.2015 13:42:26

CELJE - GORICA: V knežje mesto okrnjeni

m24.si
Celjani Goričane pričakujejo na krilih zmage na Bonifiki, gostje pa po porazu na Portovalu v knežje mesto prihajajo kar malce jezni, a tudi oslabljeni. Tekma se bo začela v soboto ob 15. uri.

Vrata Arene Petrol bodo danes popoldne na široko odprta in Celjani kakopak verjamejo, da se bo na tribunah zbralo lepo število gledalcev ter da bodo tudi z njihovo pomočjo z Goričani poravnali dolg z obeh preizkušenj v dozdajšnjem delu prvenstva. "Žal nam tekmi res nista ostali v najlepšem spominu. Tudi meni. Na prvi sem debitiral in dosegel gol, vendar smo v sodniškem podaljški dobili gol in ostali praznih rok, v Novi Gorici se nam prav tako ni izšlo. Bili smo na pragu uspeha, toda tekmeci so vnovič zadeli v sodniškem dodatku in zadovoljiti smo se morali s točko," je povedal Erico De Sousa, ki dvoboj pričakuje optimistično razpoložen: "Smo v lepem nizu zbiranja točk in verjamem, da bomo uspešni tudi danes, vendar se zavedamo, da je pred nami zahtevna naloga. Goričani so zelo kakovostno moštvo, zasluženo naskakujejo vrh lestvice. Smo zelo motivirani, prvi del prvenstva želimo končati z zmago. Močno upam, da tudi ob glasni spodbudi navijačev, ki bi nam ogromno pomenila."

V mestu vrtnic v preteklih dneh niso imeli razlogov za pretirano zadovoljstvo. Najprej so ostali praznih rok v dolenjski prestolnici, nakar jih je osupnila informacija o hudi poškodbi Amela Džuzdanovića, za katerega se je sezona že končala. V moštvu ne bo tudi Marshala Johnsona, ki nima pravice nastopa zaradi izključitve, Sandi Arčon, Tine Kavčič in Miha Gregorič so prav tako kot mladi slovenski reprezentant poškodovani.



"Celjani so v zadnjih tekmah v dobri formi in imajo ekipo, ki si po kakovosti zasluži višje mesto na lestvici. Pri sestavi zasedbe imamo veliko težav, toda sestavlja jo 25 igralcev in storili bomo vse, da bi osvojili ves izkupiček. Osredotočeni moramo biti nase. Pomembna je naša igra, biti moramo zbrani, dovolj agresivni in potrpežljivi," pravi Miran Srebrnič.

Med igralci, ki bodo v središču pozornosti, bo gotovo znova tudi Blessing Eleke, ki mu je poškodba med tednom povzročala nekaj preglavic, vendar naj ne bi bilo nič hujšega, zato bi moral predstavljati največjo nevarnost za celjsko mrežo. Na preizkušnji, na kateri se bo zadnjič predstavil v goriškem dresu, odlični Nigerijec bo gotovo zamenjal klubske barve. Ali se bo preselil v Olimpijo, Malmö ali Standard iz Liegea, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh. Sam pravi, da bo odšel tja, kamor bo hotela božja volja ...

Članki iz rubrike