Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 12.12.2015 13:29:48

DOMŽALE - RUDAR: S tretjega ali četrtega? Da, je drugače!

Drago Wernig - TAKA
Ob Kamniški Bistrici se bo ob 15. uri začela tekma med Domžalami in Rudarjem, Velenjčani so po dveh dozdajšnjih dvobojih še brez poraza.

Zadnje tekme pred odhodom na oddih utegnejo biti tvegane, igralci z mislimi morda niso več zgolj in samo pri nogometu, toda Luka Elsner se tega ne boji: "Prepričan sem, da bližina dopusta ne bo vplivala na igro moje ekipe in da bomo odigrali tako kot zadnje tri tekme, na katerih smo pokazali dobre predstave. Zavedamo se pomembnosti treh točk, ki so na voljo, in zmage na domačem igrišču. O oddihu bodo igralci začeli razmišljati šele po zadnjem sodnikovem pisku. Verjamem v njih in prepričan sem, da te tekme ne bodo vzeli polovičarsko, saj je tudi pri fantih prisotna močna želja po uspehu."

TREBA JE POTRDITI
Za dvakratne prvake je vložek na popoldanskem dvoboju zelo velik. "Potrditi moramo dober niz tekem in rezultatov ter vnovič dokazati, da ni naključen. Zadržati moramo mesto na lestvici, kar je zelo pomembno. Povsem drugače je v pomlad kreniti s tretjega kot s četrtega mesta. Želimo zmanjšati razliko za Mariborom, hkrati na domačem igrišču, kjer smo imeli letos ogromno težav, leto zaključiti z zmago. Ta tekma na področju želje prinaša ogromno, česar se moramo zavedati. Prepričan sem, da tudi se," poudarja Luka Elsner, ki ga veseli, da se lahko njegova zasedba enakovredno kosa z večnima rivaloma, ki na lestvici zasedata vodilna položaja: "Na zadnjih tekmah smo pokazali, zakaj smo tik za Olimpijo in Mariborom. Preprosto zato, ker smo na tako visoki kakovostni ravni. Če si ne bi privoščili spodrsljajev na domačem igrišču proti ekipam, ki so za nami na lestvici, bi bili verjetno bližje. Pred nami je znova domača preizkušnja proti nasprotniku, ki je uvrščen za nami, in tokrat moramo zmagati, če hočemo spomladi ohraniti upanje, da se vodilnima približamo. Ta dvoboj predstavlja vse, kar smo zamudili v tem delu prvenstva. Na nekaterih preizkušnjah smo igrali dobro in osvojili točke, na drugih smo izgubili in zapravili višjo uvrstitev. Dokazali smo, da imamo kvaliteto za vrh, in upam, da bomo danes popravili domači izkupiček. Zaradi tega bi obračun označil kot enega najpomembnejših v sezoni."

861-10-crnic nm
Nikola Miljković
V ZELO DOBREM STANJU
Domžalčani v dozdajšnjem delu prvenstva Velenjčanov še niso premagali in niso zatresli mreže. "Če seštejemo, smo imeli na obeh tekmah vsaj 10 do 15 zares lepih priložnosti, medtem ko so tekmeci osvojili točke, ko so le nekajkrat prišli na našo polovico. Ampak kaj je bilo na prejšnjih tekmah, je popolnoma vseeno. Smo v drugačnem, po mojem mnenju zelo dobrem stanju. Prevlado, ki smo jo predvsem s številom priložnosti pokazali na zadnjih treh srečanjih, moramo prenesti na domače igrišče in tekmo obrniti v svojo korist," je odločen 33-letni strokovnjak, ki nima na voljo poškodovanih Lucasa Horvata, Zenija Husmanija, Marka Alvirja in Adnana Golubovića.

Velenjčani so bili prejšnji konec tedna Ob jezeru uspešni proti Zavrču, tudi ob Kamniško Bistrico prihajajo dovolj ambiciozni in z željo, da se na oddih odpravijo še s kakšno točko več. Z optimizmom jih navdaja tudi spoznanje, da z Domžalčani v 180 minutah v tej sezoni še niso okusili grenkobe poraza. "Če bo naša podoba takšna, kot je bila v dvoboju s Haložani, sem prepričan, da bomo dosegli želeno," je povedal Mario Babić.

Članki iz rubrike