Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
12.12.2015 07:27:55
Deli članek:

Leto dni brez odgovora. Kdaj bo Samir Handanović podaljšal pogodbo?

Profimedia

Še vedno nič novega gleda podaljšanja sodelovanja med Samirjem Handanovićem in italijanskim velikanom Interjem.

Kmalu bo okrog leto, ko se je začelo šušljati, da se je Samir Handanović odločil podaljšati pogodbo z Interjem. Toda glej ga zlomka - dvanajst mesecev kasneje ostaja zgolj pri tem. Torej govoricah. Izkušeni Ljubljančan si še vedno ni segel v roke z vodilnimi možmi Interja, kar med drugim pomeni, da se bo lahko že v kratkem začel pogovarjati tudi z drugimi klubi. Glede na to, kako stvari stojijo v tem trenutku, bo poleti prost nogometaš, torej bi eventuelno lahko brez plačila odškodnine odšel h komurkoli.

Pri Interju so že večkrat poudarili, da je nova pogodba več ali manj dogovorjena, tudi Sarma ves čas poudarja, da je v Milanu srečen in zadovoljen. Toda zakaj se potem vse skupaj tako zelo vleče? In zakaj se je ne nazadnje pred dnevi oglasil vratarjev agent Federico Pastorello in kar malce bizarno izjavil, da se z Interjem glede tega, kako dolgo bo trajala nova pogodba za Handanovića, sploh še ni pogovarjal? Kakorkoli, navijači člana serie A imajo počasi vsega tega vrh glave, veseli jih vsaj, da pogodbena negotovost na Ljubljančana niti malo ne vpliva. Handanović namreč blesti in je najboljši vratar italijanskega prvenstva, pri britanskem podjetju OPTA Sports so izračunali, da je glede na število obramb celo najboljši čuvaj mreže v Evropi v tej sezoni.

"Zavedamo se, da imamo v Handanoviću v golu enega najboljših vratarjev na svetu," priznava trener Roberto Mancini, Handanović pa ob tokratnem druženju z novinarji spet ni želel naravnost odgovoriti glede tega, kdaj bo podpisal novo pogodbo: "Glede moje prihodnosti ni nobenih dvomov. Pri Interju sem zelo zadovoljen, tukaj se počutim kot doma. V klubu vlada odlično vzdušje, zaradi podpore navijačev smo mirni, spoštujemo se in trdo delamo."

Pred obračunom z Udinesejem, kjer je Handanović preživel lep del svoje kariere, odgovor na to, kdaj bo slovenski nogometaš podaljšal pogodbo, ni nič bližje, kot je bil. Oziroma vse ostaja na točki, kjer je že pravzaprav celotno leto: Handanović bo podaljšal. Kdaj, pa bržčas ve le on.