Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.06.2015 08:44:22
Deli članek:

Domžalske priprave: Bili so tretji, spet so tretji

Drago Wernig - TAKA

Luka Elsner in njegovi varovanci so prvenstvo končali na tretjem mestu, za Mariborom in Celjem, kot tretji danes tudi začenjajo priprave na novo sezono. Za Olimpijo in Koprom.

Danes od devete ure naprej bo ob Kamniški Bistrici znova živahno. Domžalčani se po krajšem oddihu vračajo v pogon in začenjajo priprave na novo sezono. Luka Elsner ima na voljo zgolj tri tedne časa, da spravi ekipo na želeno raven pripravljenosti, saj je prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa na sporedu že 2. julija. Treningi bodo v največji meri potekali v domačem okolju, predvidene so štiri prijateljske tekme. Prva bo v sredo (17. junija), ko bo v Športnem parku gostoval Hajduk. Dvoboj z dalmatinskim ponosom se bo začel ob 19. uri, preostali tekmeci bodo gruzijski Dinamo iz Tbilisija, ruski Kuban Krasnodar in ukrajinsko moštvo Karpaty.

V uvodnem delu priprav se bo potilo 22 igralcev, med katerimi ne bo Nejca Vidmarja, Rudija Požega Vancaša, Jureta Balkovca in Alena Ožbolta, ki si bodo po reprezentančnih obveznostih privoščili nekaj oddiha. Prav tako ne bo Ajdina Mulalića, ki se z Zarico bori za vstop v 2. SNL, in Anžeta Malnarja, ki s selekcijo do 18 let nastopa na turnirju Kvarnerska rivijera. Zadnji domžalski trening pa je že opravil Anže Jelar, 24-letni gorenjski vezist se je z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja, v pretekli sezoni je zbral trinajst nastopov. Vsega skupaj je na prvoligaškem prizorišču (poleg Domžal je v igral še za Triglav) odigral 130 tekem in dosegel 13 golov.