Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
12.06.2015 10:33:11
Deli članek:

Za počitek in tudi temeljit premislek

www.alesfevzer.com

Brez kopice tistih, ki jim je pogodba potekla, namesto nove pa so dobili esemes z zahvalo in obvestilom, da nanje ne računajo več, je Olimpija začela priprave na sezono 2015/16.

Med nogometaši, ki so se potili na uvodnem treningu pod vodstvom novega trenerja Marijana Pušnika, je bil tudi Ezekiel Henty. Toda to ne pomeni, da Nigerijec zagotovo ostaja med zeleno-belimi, pripravam se je moral priključiti zgolj zaradi tega, ker je pogodbeno na Olimpijo vezan še do konca meseca.
O njegovi usodi se bo še odločalo, če ga bo Olimpija želela zadržati, bo italijanskemu prvoligašu Milanu, od koder je za zdaj posojen, morala plačati odškodnino, ki se menda vrti okoli 200 tisoč evrov. Novi generalni direktor zeleno-belih Ranko Stojić je pred dnevi poudaril, da je Henty nogometaš, ki sicer premore precej potenciala, a tudi preveč kilogramov.

www.alesfevzer.com


Med kratkim premorom se glede slednjega ni kaj prida spremenilo in mladi napadalec je bil po končani vadbi vidno načet. No, pa saj ni bil edini. Ne samo, da je v teh dneh še kako vroče, tudi Pušnik s svojimi novimi varovanci ne dela v rokavicah. Obljubil jim je pot in kri, tako tudi je. A trojica se je uvodnemu mučenju, ki je zaščitni znak začetka vsakih priprav, izognila.
Kenan Bajrić, Nik Kapun in prvi zvezdnik Andraž Šporar so zaradi udejstvovanja v mladi reprezentanci dobili nekaj dodatnih dni za počitek. Bajrić in Kapun se morata vrniti 17. junija, Šporar šele 20. junija. Drugačen kriterij vsekakor malce preseneča; morda pa je uprava Šporarju namenila nekaj več dni počitka za to, da bo temeljito premislil o ponudbi za podaljšanje pogodbe, ki jo je po naših informacijah dobil pred odhodom na dopust.

www.alesfevzer.com


Začetek priprav je sicer izpustil tudi Marko Vukčević, ki se mudi v črnogorski reprezentanci, v njenem dresu je pred dnevi na tekmi z Dansko tudi debitiral. A ni imel razloga za pretirano veselje – Črna gora je izgubila z 1:2, Vukčević pa je storil prekršek za enajstmetrovko, s katero so si Danci priigrali zmago.