Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
05.10.2014 17:36:09
Deli članek:

Kotnik rešil točko

Nikola Miljković

Zadnja tekma 11. kroga 1. SNL je bila odigrana v Novem mestu, kjer sta se Krka in Celje razšla z delitvijo plena.

Nogometaši Celja nadaljujejo s serijo tekem, v katerih ne poznajo poraza. Neporaženi so na zadnjih desetih tekmah, morajo pa priznati, da je bilo gostovanje v Novem mestu, kjer se je končala podobna serija Olimpije, zelo zahtevno in stresno. Celjani so po prvem delu zaostajali, na začetku drugega dosegli gol, v 55. minuti pa ostali brez izključenega Benjamina Verbiča, poleg tega pa je imel tekmec na voljo enajstmetrovko. A izkazal se je vratar Matic Kotnik, ki je nato do konca še nekajkrat rešil kočljive položaje in je zagotovo najbolj zaslužen, da se Celjani iz Novega mesta vračajo s točko.

Krka je bila večji del tekme aktivnejša in nevarnejša, a v prvem delu so se njihovi poskusi v večini končali pred kazenskim prostorom, izjema je bila 31. minuta, ko je Tomislav Jurić z natančnim strelom z 20 metrov premagal vratarja Kotnika. Celjani v prvem delu niso sprožili niti enega strela v okvir vrat, prebudili so se šele v zadnjih trenutkih pred odhodom v slačilnico, ko je dvakrat poskušal Benjamin Verbič, a obakrat meril mimo vrat, enako se je zgodilo tudi Mislavu Oršiću.

Povsem jasno je bilo, da bodo gosti v nadaljevanju napadli z vsemi močmi, do cilja pa so prišli na ekspresni način, z diagonalnim strelom je izid izenačil Valon Ahmedi. Toda v 55. minuti so Štajerci ostali z igralcem manj, ko je Verbič v svojem kazenskem prostoru igral z roko, Novomeščani pa so imeli z 11 metrov enkratno priložnost, da spet preidejo v vodstvo. A je niso izkoristili, nesrečnik je bil Josip Fuček. Z igralcem več so krkaši zagospodarili na igrišču, toda Žiga Kastrevec, Antun Palić, Jurić in Nikola Žižić niso znali premagati razpoloženega Kotnika.


KRKA - CELJE 1:1 (1:0)

Novo mesto - Stadion Portoval. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).
Strelca: 1:0 Jurić (31.), 1:1 Ahmedi (47.).
KRKA: Pelin, Žižić, Vučkić, Buden, Jurić, Fuček, Dežmar (od 68. Carević), Rašić, Welbeck, Palić (od 78. Perić), Kastrevec (od 90. Ihbeisheh) 
CELJE: Kotnik, Klemenčič, Žitko, Vidmajer, Jakolić, Miškić, Lovrečič (od 90. Jugović), Ahmedi (od 86. Gobec), Verbič, Oršić, Sunny (od 63. Djermanović)
Rumeni kartoni: Dežmar, Žižić, Jurić; Lovrečič, Djermanović 
Rdeč karton: Verbič (55.)