Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
05.10.2014 11:14:12
Deli članek:

Matić: Nadigrali smo Maribor

Grega Wernig

Bili smo boljši, pravi Darijan Matić, ki jasno obžaluje, ker Olimpija v Ljudskem vrtu ni slavila.

Odkar je Darijan Matić član Olimpije, je vezna linija slednje občutno bolj čvrsta. Izkušeni nogometaš in tudi nekdanji reprezentant je v Ljudskem vrtu znova dobro opravil svoje delo, po koncu razburljive tekme pa jasno, kot vsi iz tabora Olimpije, obžaloval, ker se zmaji domov niso vrnili s polnim plenom. "Brez kančka najmanjšega dvoma: bili smo boljši. Maribor že dolgo ni bil tako zelo nadigran," je prepričan 31-letnik.

"Če se malce pošalim, je bil derbi v Mariboru precej bolj gledljiv in kakovosten od tekme lige prvakov v Madridu, kjer sta se nedolgo tega srečala Atletico in Juventus. Šalo na stran, verjetno še sami nismo dojeli ob vodstvu z dvema goloma razlike, kaj se pravzaprav dogaja okrog nas. Najbolj pa boli dejstvo, ko se zavedaš, da igraš dobro, imaš nadzor nad dogajanjem na igrišču, na koncu pa ostaneš brez zasluženih treh točk," je črto pod prvi večni derbi v novi sezoni potegnil otrok Slovana.

NA PRAVI POTI
Ne glede na vse so zeleno-beli vnovič potrdili, da so v tej sezoni v dobri formi in da dobri rezultati niso le plod naključja. Mar to pomeni, da so zmaji zdaj le zreli za odmevnejši dosežek? "Zanima nas vsaka tekma posebej. Ne preskakujemo ovir, ker bi še lahko kaj hitro opekli. Tekme v Mariboru, Domžalah, s Koprom v Stožicah in podobne nam morajo služiti kot smerokaz, kako je potrebno igrati v prihodnje. V redu, zgodil se nam je poraz v Novem mestu, kjer pa smo, tako kot tokrat, zapravili ogromno zrelih priložnosti... Smo na pravi poti, kar pa je v tem trenutku najbolj pomembno," je še pristavil Matić.