Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
05.10.2014 12:07:53
Deli članek:

Šeliga: Skelelo bo še nekaj časa

Grega Wernig

Aleksander Šeliga je potegnil črto pod dramatični prvi večni derbi v novi sezoni.

Aleksander Šeliga je v 90. minuti sobotnega večnega derbija še uspel zaustaviti Marcosa Tavaresa, čeprav se je Brazilec sam znašel pred njim. Toda minuto kasneje je legendarni kapetan Maribora le našel pot za njegov hrbet. In spet se je zgodilo, da je prav Tavares tik pred koncem rešil vijoličaste. Tokrat proti Olimpiji, zaradi česar je bil še srečnejši. V taboru Ljubljančanov pa je bilo kljub izjemno dobri igri jasno prisotno toliko večje razočaranje.

"Po zgodnjem vodstvu z 2:0 verjetno še sami nismo dojeli, da igramo tako dobro. Fantje so prikazali izjemno željo, voljo in energijo, toda zmanjkal nam je kanček športne sreče, ki je na tako velikih tekmah še kako pomemben dejavnik. Brez kakršnega koli dvoma smo bili bližje zmagi," je po koncu obračuna v Ljudskem vrtu dejal Aleksander Šeliga in nadaljeval: "Zagotovo bo skelelo še nekaj časa, a smo profesionalci, ki imajo pred seboj nove zahtevne preizkušnje. Mislim, da smo lahko izjemno ponosni nad prikazano igro. Pokazali smo veliko odgovornost, zrelost in izjemno kombinatoriko v igri. V nekem trenutku sem bil kar vzhičen nad igro soigralcev v polju. Najpomembneje je, da postopoma nadgrajujemo našo igro, jo oplemenitimo z novimi idejami. Prepričan sem, da je pred nami sila zanimivo in obetavno nadaljevanje sezone."

Pa zadetek Tavaresa? Nekdanji vratar Celja je priznal, da je slutil, da se bo zgodilo nekaj takšnega. "Po nevarnem strelu Marcosa Tavaresa minuto poprej, ko se je znašel praktično sam iz oči v oči z menoj, in sem uspel omenjeno smrtno priložnost ubraniti, sem bil prepričan, da me ne bo premagal. No, pa se je vendarle zgodilo. Da ne bo pomote, fantje iz ožje obrambe so opravili velik posel skozi celotno srečanje, toda znova nam je nekaj zmanjkalo. Ampak to je vrhunski nogomet, kjer si lahko v delčku sekunde ob nekaj velikega," je zaključil 34-letni čuvaj mreže zmajev.