Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.10.2014 17:02:03
Deli članek:

Tavares: Ker nikoli nočemo izgubiti

Drago Wernig - TAKA

V soboto zvečer smo v Ljudskem vrtu videli derbi za sladokusce, ki ga je zaznamoval tudi Marcos Tavares z golom za končnih 3:3 v sodnikovem dodatku.

Vijoličasti rešitelj je bil znova Marcos Tavares. Tokrat v 91. minuti večnega derbija. Gre zgolj za nepopustljivost aktualnih prvakov, ali morda tudi za pomoč od zgoraj? "Hja, oboje," se je nasmejal brazilski napadalec. "Igramo do konca, do zadnjih trenutkov si želimo doseči gol, pomaga nam tudi Jezus. Sicer pa je bil derbi izjemen in verjamem, da so gledalci uživali. Olimpija je bila boljša v prvem polčasu, mi smo se v nadaljevanju dvignili. Prav tako je nadvse pomembno, da smo se po zgodnjem zaostanku ustrezno odzvali in se vrnili v igro. Da, bilo je zelo težko, a derbiji so vedno takšni," je nadaljeval kapetan Maribora, ki bi lahko za 3:3 zadel že v zadnji minuti rednega dela dvoboja. Je takrat morda vendarle pomislil, da je konec, da rešitve ni več? "Ne, nikakor ne. Niti po naključju. Nenehno igram oziroma igramo do konca. Do zadnje sekunde se vedno lahko kaj zgodi. In se je. Nikoli nočemo izgubiti."

Pri varovancih trenerja Anteja Šimundže je bilo opaziti, da posledice napornega obračuna v Gelsenkirchnu še niso bile odpravljene. "Da, še vedno je nekaj utrujenosti. Vse skupaj je naporno, zelo težko, a menim, da smo kljub temu dokazali, da smo sposobni v kratkem času odigrati dve tekmi na visoki ravni. Smo dovolj dobro telesno pripravljeni in kakovostni," pravi Marcos Tavares, ki se zelo dobro zaveda, da bo pot do novega naslova prvaka posuta s trnjem: "Liga iz leta v leto raste, je zahtevnejša. Vse ekipe želijo premagati Maribor, proti nam igrajo na najvišji ravni. Do konca prvenstva bo težko, a seveda znova želimo biti prvaki. Vemo, da bo treba garati in vsekakor bomo storili vse, da bi nam uspelo."