Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
05.10.2014 01:21:11
Deli članek:

Koper boljši na primorskem derbiju

Nikola Miljković

Nogometaši Kopra so na domačem igrišču z minimalnim izidom 1:0 premagali Gorico.

Koprčani so bili do tega kroga edina ekipa v prvoligaški konkurenci, ki pred domačimi navijači ni osvojila niti točke. A tokrat so kanarčki le prišli do zmage, in sicer proti drugi najslabši ekipi v gosteh, Gorici, ki je doslej na gostovanjih zbrala le dve točki. Bonifika za Novogoričane torej ostaja neosvojljiva trdnjava že več kot tri leta oziroma od avgusta 2011. Koprčani ostajajo na šestem, Gorica pa na z vsega dvema zmagama na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Koprčani so bolje začeli tekmo. V šesti minuti je hitri Matej Pučko preigraval, streljal s sedmih metrov,  pa je žogo odbil v polje. V 18. minuti so gledalci videli edini zadetek na tekmi. Na robu kazenskega prostora gostov je žoga prišla do Ivice Guberaca, ki je z leve strani z natančnim diagonalnim strelom premagal goriškega vratarja, sicer v minuli sezoni tudi vratarja koprskih rumeno-modrih. Do konca prvega polčasa ne ena ne druga ekipa nista več ogrozili tekmečevih vrat.

V začetku drugega dela so pobudo prevzeli nogometaši iz Nove Gorice. Kljub kar dopadljivi igri kratkih podaj pa razen strela Ezekiela Hentyja z 20 metrov nevarnejših situacij za domačega čuvaja mreže ni bilo. Večji del drugega polčasa sta ekipi v raztrgani in ne preveč kakovostni igri prikazali povprečen, a tudi zelo borben nogomet.

V končnici tekme je bilo znova bolj zanimivo. V 87. minuti je Koper izvedel protinapad. Rezervist Nenad Srečković je žogo lepo podaljšal do Jake Štromajerja, ki je z roba kazenskega prostora dobro streljal, a je bil Simčič na mestu. V sodniškem dodatku so imeli priložnost tudi gosti, a je po strelu Simoneja Napolija z glavo odlično posredoval domači vratar Ermin Hasić.

KOPER - GORICA 1:0 (1:0)

Koper - Bonifika. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik).
Strelec: 1:0 Guberac (18.).
KOPER: Hasić, Hadžić, Blažič (od 59. Šme), Gregorič, Ivetić, Guberac, Žibert, Pučko, Palčič (od 65. Srečković), Črnigoj (od 90. Štulac), Štromajer.
GORICA: Simčič, Širok, Pasqualini, Johnson (od 79. Gragnoli), Modolo, Jakupović (od 46. Majcen), Vetrih, Venturim, Henty, Arčon (od 69. Osuji), Napoli.
Rumeni kartoni: Hasić, Guberac, Štromajer; Modolo, Pasqualini, Napoli, Osuji.
Rdeči karton: -