Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.10.2014 13:45:58
Deli članek:

Filipović: Boljše reklame ne vidim

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so se po derbiju zelo dobro zavedali, da so zrli porazu v obraz, a so se še enkrat izvlekli.

"Za nami je zelo težka tekma. Olimpija je pokazala zelo dobro igro, na drugi strani smo mi po vseh zahtevnih preizkušnjah v zadnjem času malce utrujeni. Bil je pravi derbi in kljub vsemu menim, da je rezultat na koncu realen. Kar zadeva vzdušje v Ljudskem vrtu, je o tem brezpredmetno razpravljati. Obe navijaški skupini si zaslužita vse pohvale. Vsa čast," je po prvem večnem derbiju v novi sezoni misli strnil vezist Maribora Željko Filipović.

Zmaji so se v prestolnico vrnili s prepričanjem, da so izgubili dve točki. "Tudi mi smo jih," je odvrnil ljubljanski vezist v vijoličastem dresu in nadaljeval: "Olimpija je v prvem polčasu prevladovala, si ustvarjala priložnosti, dosegla tri gole in na odmor odšla s prednostjo. V nadaljevanju smo se malce dvignili, zaigrali bolje. Priložnosti so bile na obeh straneh in na koncu menim, da je delitev plena pravična."

Kaj se je z vijoličastimi dogajalo v uvodnih desetih minutah? "Olimpija igra v tej sezoni zelo dober nogomet. Gostje so v otvoritvi dvoboja imeli dve priložnosti in obe izkoristili, vendar se nismo vdali v usodo, nismo padli pod vpliv tega. Uspelo se nam je vrniti in končalo se je, kot se pač je."

Kaj vse je rojilo po glavi Željka Filipovića po zaostanku z 0:2? "Uf ... Bili je mali šok, toda kot ekipa smo se odlično odzvali. Vedeli smo, da se bo z golom vrnili v tekmo, kar nam je uspelo, kmalu smo zadeli še za 2:2."

Maribor ni zmagal, Olimpija ni zmagala, vsekakor pa je zmagal slovenski nogomet in tokrat to ni floskula. "To je bila za slovenski klubski nogomet res odlična reklama. Ne vidim boljše. Stadion je bil poln, doseženih je bilo šest golov, igra je bila atraktivna. Ko pride toliko število ljudi, pozabiš tudi na utrujenost in ko je na nasprotni strani Olimpija, ali katerakoli druga slovenska ekipa, ki igra odprto, napadalno, je to res super. Tekma je bila dejansko prava reklama za naš nogomet, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Tokratni dvoboj je vsekakor dokaz, da se v Sloveniji igra dober nogomet. Ko bi se še na ostalih stadionih zbiralo več gledalcev, bi bilo vse skupaj še toliko bolje," je prepričan Željko Filipović.