Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2014 00:46:45
Deli članek:

Šimundža: Moramo biti zadovoljni s točko

Tako kot Darko Karapetrović, tudi Ante Šimundža po tekmi ni sijal od zadovoljstva, toda glede na potek srečanja, je bil z izidom razumljivo bolj zadovoljen kot njegov ljubljanski kolega.

"V prvem polčasu nismo bili na ravni, na kateri bi si želeli biti, zato je Olimpija lahko prišla do svoje igre in do zgodnjega vodstva. Nekako se nam je uspelo vrniti, ampak sam pristop v prvem polčasu ni bil takšen, kot smo si želeli. V drugem polčasu smo dvignili ritem tekme, želeli smo si doseči zadetek, želeli smo si zmagati, na koncu nam je uspelo osvojiti točko. Mislim, da smo oboji prikazali odlično tekmo, eno poslastico, dobro reklamo za nogomet. Glede na vse skupaj, na dogajanje na igrišču, moramo biti zadovoljni s točko," je bil iskren Šimundža, ki je pohvalil večnega tekmeca: "Olimpija se nam je zelo hrabro zoperstavila, pokazali so, da niso po naključju v vrhu lestvice, da ima njihova igra rep in glavo. Oni so nam vedno konkurenčni, ne glede na položaj na lestvici. Tokrat so se pokazali v izredni luči in vsekakor so zelo resen tekmec."

Vijoličasti so znova, kot že neštetokrat prej, do zadetka prišli v sodnikovem podaljšku. Še enkrat več je v polno meril kapetan Marcos Tavares. "Imeli smo priložnosti, da bi že prej izenačili. Dejstvo je, da igramo do konca, do zadnjega sodnikovega žvižga. Tokrat smo si zelo želeli zmage, pred našimi navijači, pred odlično kuliso, ki so jo pripravili, smo jim želeli podariti tri točke. Ampak Olimpija je bila tokrat na zelo visoki ravni. Vseeno pa veseli dejstvo, da se je še enkrat več pokazal karakter naše ekipe, da vedno vztrajamo do konca," je dejal mariborski strokovnjak, ki ga dobra predstava zeleno-belih ni presenetila: "Niso me presenetili, vedeli smo, da imajo izredne nogometaše, če jim daš čas za razmišljanje. V prvem polčasu smo jim pustili preveč prostora, v drugem je bilo tega veliko manj. Olimpija vsako takšno stvar izkoristi, še posebej, če imajo toliko prostora, kot so ga imeli v prvem polčasu."