Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
04.10.2014 20:13:10
Deli članek:

Drugi zaporedni poraz Domžal

Grega Wernig

Po sanjskem uvodu v sezono so Domžalčani danes doživeli še drugi zaporedni poraz. Tokrat je bil od njih boljši Zavrč.

Dolgo je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo plena, a tik pred koncem tekme je Zavrčev rezervist Dino Kresniger z dvema zadetkoma gostom priigral sedmo zmago v sezoni, s katero ostajajo v vrhu lestvice. Trenutno so pred njimi le Domžalčani, in sicer za pet točk.

Uvodne minute so minile v igri brez priložnosti, zatem pa so bili konkretnejši domači nogometaši, ki so si pripravili nekaj (pol)priložnosti, med drugim je v 12. minuti strel Sashe Aneffa obranil Marko Ranilović, v 15. minuti je Nemanja Maksimović žogo z glavo poslal čez gol, isti igralec je v 21. minuti spet s strelom z glavo zgrešil iz težkega položaja, v 28. minuti pa je Aladin Šišić, ki je bil sicer v prepovedanem položaju, sam prišel pred Ranilovića, a žogo poslal le malo mimo vrat.

Na drugi strani so Zavrčani nase opozorili v 14. in 19. minuti, ko je najprej Nejc Vidmar posredoval po strelu Lovra Cveka, nato pa je domžalski vratar s konicami prstov odbil žogo čez prečko po strelu Roberta Brdarja. V 31. minuti je poskusil še Nikola Šafarić s prostega strela, a je bil Vidmar znova pripravljen. Tik pred koncem polčasa je še enkrat zapretilo domače moštvo, Uroš Korun pa je bil z glavo premalo natančen.

Izid se je spremenil kmalu po začetku drugega dela, ko je po kotu Erika Janže z glavo lepo zadel Maksimović za vodstvo domačih z 1:0. A to ni dolgo zdržalo, saj je v 55. minuti Šafarić uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Žiga Kous. Isti igralec je v 66. minuti prišel sam pred vratarja Zavrča Ranilovića, a nato s približno desetih metrov zgrešil cilj.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo več, z izjemo poskusa Darka Zeca v 86. minuti, po katerem pa je žoga postala Ranilovićev plen. Zato pa so gosti malo pred koncem tekme prišli do malce nepričakovane zmage. V 89. minuti je po lepi podaji Andreja Dugolina z leve strani z glavo zadel Dino Kresinger, isti igralec pa je zmago potrdil v sodniškem dodatku, ko je Vidmarja premagal še s strelom po tleh.

DOMŽALE - ZAVRČ 1:3 (0:0)

Domžale - Športni park. 650 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelci: 1:0 Maksimović (52.), 1:1 Šafarić (55./11 m), 1:2 Kresinger (89.), 1:3 Kresinger (90.).
DOMŽALE: Vidmar, Zec, Požeg Vancaš, Maksimović, Šišić (od 62. Simić), Parker, Aneff (od 68. Ožbolt), Majer (od 82. Morel), Janža, Korun, Kous.
ZAVRČ: Ranilović, Dedić, Datković, Kristić, Sambolec, Šafarić, Cvek, Matjašič, Polić (od 82. Kresinger), Jertec (od 60. Antolek), Brdar (od 66. Dugolin).
Rumena kartona: Kristić, Dugolin.
Rdeči karton: -