Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.10.2014 15:08:00
Deli članek:

Anketa: Derbi bi moral upravičiti svoje ime

Grega Wernig

Pred sobotnim obračunom med Mariborom in Olimpijo so svoja pričakovanja predstavili Robert Englaro, Robert Berić in Jalen Pokorn.

Robert Englaro: "Na zadnjih obračunih se je lepo videlo, da Olimpija raste, enako pa bi lahko rekli tudi za Maribor. Slednji je z remijem v Gelsenkirchnu verjetno precej pridobil na samozavesti, kar pred takšnim obračunom tudi ni zanemarljiv podatek. Derbi bi torej moral upravičiti svoje ime, ekipi sta v odlični formi, poleg tega sta v tem trenutku tudi neposredni tekmici za drugo mesto, čeprav verjetno obe zanima sam vrh lestvice. Prepričan sem, da se bodo oboji borili za zmago, če ne vsaj piko."


Robert Berić: "Od današnje tekme pričakujem lepo nogometno predstavo obeh ekip in posledično dober nogomet. Kot sem opazil, Olimpija v zadnjem času stopnjuje formo in iz tekme v tekmo igra bolje, tako da se obeta zanimiv obračun. Upam le, da bo stadion čim bolj zaseden in da bodo gledalci pripravili izjemno vzdušje, saj je to za igralce zelo pomembno. Vlogo favorita bi danes pripisal Mariboru, saj ima v tem trenutku enostavno boljšo ekipo kot Olimpija."

Jalen Pokorn: "To je posebna tekma, saj je derbi nekaj povsem drugega. Res je, da se je Maribor izkazal v Evropi, toda ti uspehi v tem primeru ne pomenijo kaj dosti. Olimpija v Maribor prihaja s svojo računico in verjetno se bo skušala predstaviti v najboljši mogoči luči. Kolikor sem zasledil v medijih, bodo Ljubljančani belo zastavo pustili doma in si prizadevali presenetiti Maribor, kar pa bo zelo težko. Kljub temu mislim, da so možnosti za zmago na obeh straneh približno enake."